Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pilot Miroslav usnul v kokpitu opilý: Dostal vyhazov a čeká ho soud!

Letadlo společnosti Sunwing (Ilustrační foto)
Letadlo společnosti Sunwing (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: lm, ČTK - 
4. ledna 2017
23:10

Na mol opilý slovenský pilot společnosti Travel Service chtěl šoférovat Boeing 737 s 99 pasažéry. Miroslav G. (37) se postaral o mezinárodní skandál, vysloužil si vyhazov a ještě má na krku dvě trestní oznámení.

Slovenský kapitán dopravního letadla nastoupil v Kanadě do služby natolik opilý, že ještě před startem v kokpitu upadl do bezvědomí. Slovák Miroslav G. pracoval několik let pro českou leteckou společnost Travel Service, která přes zimu půjčuje některé stroje i s posádkou kanadskému nízkonákladovému dopravci Sunwing, na jehož lince se událost stala.

Stroj s 99 cestujícímu a šestičlennou posádkou se v sobotu ráno chystal letět z Calgary do mexického Cancúnu. Kapitánova podivného chování si všimla nejen posádka letounu, ale také letištní personál. Druhý pilot později ještě před startem nalezl kapitána v bezvědomí, uvedla policie.

Miroslav G. dostal po incidentu padáka, skončil ve vazbě a na krku má trestní oznámení. Soud ho čeká ve čtvrtek. Dopravní úřad SR bude prošetřovat, zda neselhala i česká přepravní společnost a piloty řádně proškolila. Kanadská policie uvedla, že pilot trojnásobně překročil zákonný limit (0,8 miligramu alkoholu na 100 ml v krvi), což představuje 2,4 miligramu alkoholu na 100 ml krve.

Slovák v Kanadě žil s ženou a ročním potomkem. Podle Nového Času neměl problémy s alkoholem a incident byl překvapením i pro pilotovy přátele.

rezacek ( 30. července 2017 00:14 )

A náhodou příjmení ten zmetek nemá?

kukuku ( 5. ledna 2017 07:32 )

Borovičku mu neměli při testu na alkohol započítávat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání