Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z ringu do pasťáku! Mistr ČR Mike (16) padl na dno: Nenapadlo by mě, že to tak pose*u

Autor: ljš - 
29. prosince 2016
05:00

V šestnácti letech má na kontě několik titulů, ale také hezkou řádku průšvihů. Nadějný mladý sportovec Mike (16) z Plzně se dostal na scestí, až skončil v diagnostickém ústavu. Svůj život chce ale vrátit do správných kolejí, a rozhodl se proto svou zpovědí pomoci ostatním.

„Nikdy by mě nenapadlo, že to tak pose*u. Už jako malej jsem začal dělat řeckořímský zápas. Pak jsem začal ještě se zápasem ve volném stylu a krom zápasení jsem ještě i vzpíral. Podřídil jsem vlastně šest let života přípravě a tréninku. Trénoval jsem každý den, plus ještě 2x týdně posiloval, výjimkou byla jen nemoc nebo zranění. Šlo mi to, jsem trojnásobný mistr České republiky a zúčastnil jsem se i mistrovství Evropy,“ popsal chlapec, který si říká Mike, serveru Krimi Plzeň.

Za svým pádem do průšvihů vidí špatné kamarády, kterých se chytil. „Hlavní problém ale byla ta parta, bylo to hodně o chlastu a courání po městě. O zápas jsem se nějak přestal zajímat,“ vysvětlil. Protože všichni věděli, jak je v zápase zdatný, začali ho zneužívat. „V baru Alibi za mnou vždy někdo přišel a řekl mi, že kdyby něco, přijde za mnou. Tím jako mysleli, že když se to popere, já je z toho dostanu,“ dodal.

Právě kvůli bitkám nakonec skončil v ústavu. Jedna ze rvaček totiž například skončila otřesem mozku a zlomenou rukou oběti. Mike se teď chce napravit a vrátit ke sportu. „Dnes moc lituju toho všeho, co jsem vyvedl, a uvědomuji si, jak moc velká to byla chyba. Snažím se zbavit lidí, co mne tahali do průserů. Našel jsem si teď přítelkyni a i ona mi říká, že jestli budu dál padat do průšvihů, přijdu o ni. Rád bych se vrátil ke sportu a zvažuju nastoupit do plzeňského oddílu řeckořímského zápasu,“ řekl serveru.

Oporu dál má i ve své matce, která přiznala, že umístění do pasťáku Michalovi pomohlo. „Ten diagnostický ústav byla vlastně záchrana, měla jsem strach, že se časem dostane do vězení. Mike si v ústavu uvědomuje, že udělal chyby, a lituje toho. Zapřemýšlel nad sebou a chtěl by se ke sportu vrátit. A já v tom za ním plně stojím, věřím mu a podporuji ho. Je to silný kluk, věřím, že se z toho dostane a znova si vybuduje dobrou pověst,“ řekla.

Celý rozhovor s Mikem a více fotek najdete ZDE››

vosavopruz ( 29. prosince 2016 17:46 )

pamatuješ jak byly maringotky s hracími automaty,sem do nich naházel pětikorun,nejvíc sem hrál Double Dragon,škoda že tam byly škůdci,kteří mi do toho kecali a žebraly o drobné.

bum-bec-bum ( 29. prosince 2016 15:03 )

vosavopruz ( 29. prosince 2016 14:33 )

odpálil by ses?!

bum-bec-bum ( 29. prosince 2016 11:47 )

Ten je ještě mladej, dá se ohnout. Ale nevíte co dělá náš mistr Čárlí? Já mám obavy, aby nedostal úpal, nebo aby neplaval příliš daleko, snad ho krásná a sympatická Ivanka ochrání. Taky by měl hodně pít, to je důležitý. Čárlí se pod Aliali nehlásí, snad si teda užívá. Teda doufám, že nežere ty jejich mořský příšery, aby se nám neotrávil.

darina1 ( 29. prosince 2016 11:32 )

No jo ouberťák. Využisláva mu vlezla do hlavy,ale dal tomu ještě šanci. není jediny který to v takovém věku posere.Hlavní je dát mušanci .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání