Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželka Nečesaného: O propuštění Lukáše jsem se dozvěděla náhodou

Autor: ljš - 
22. prosince 2016
05:00

Měl to být další smutný předvánoční den, pak se ale manželka Lukáše Nečesaného dozvěděla pro ni úžasnou zprávu. Svátky stráví nejen s dcerkou Natálkou, ale i svým mužem. Nejvyšší soud totiž rozhodl o tom, že čas zbývající do dalšího projednávání případu stráví odsouzený mladík na svobodě.

Blesk.cz se s Veronikou Nečesanou spojil pár minut potom, co byla informace o propuštění jejího manžela zveřejněna. Pro ni radostnou zprávu věděla zřejmě jen pár minut. „Já jsem teď telefonovala s tetou, normálně jsme vedly hovor a ona najednou povídá, že čte na internetu, že Lukáše pustili. Tak jí říkám, ať si ze mě nedělá srandu, a najednou voláte vy... Je to pravda?“ ptala se Blesku.

Bylo zřejmé, že v takový scénář vůbec nedoufala. „Nemůžu tomu vůbec uvěřit. Mám takovou radost, že ani nemůžu mluvit. Naše Natálka má dneska svátek, tak to dostala k němu,“ řekla v slzách.

Pak už spěchala, aby se mohla rozjet do Plzně a manžela vyzvednout. „Potom budeme muset nakoupit stromeček, cukroví a tak dále. Nic z toho jsem nepořizovala, když měl být Lukáš ve vězení. Počítala jsem, že budeme s Natálkou u rodičů. Dárky vůbec neřešíme, tohle je prostě ten nejkrásnější dárek ze všech, že budeme spolu,“ vysvětlila.

Nečekané rozhodnutí přišlo přibližně měsíc poté, co bylo Nejvyššímu soudu doručeno dovolání. Ten mu čtyři dny před Štědrým dnem přerušil výkon 13letého trestu do doby, kdy rozhodne. V minulosti už Nejvyšší soud jednou nařídil, aby justice Nečesaného kauzu znovu projednala.

„Příkaz k propuštění obviněného už byl doručen příslušné věznici,“ uvedl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Tomíček. „Nynější usnesení o přerušení výkonu trestu však nijak nepředjímá konečné rozhodnutí,“ dodal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání