Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální poprava podnikatele: Šlo o mafiánské vyřizování účtů?

Autor: aba - 
19. prosince 2016
21:35

Slovenskem otřásá vražda podnikatele Pétera M. (†40), kterého našli o víkendu mrtvého v jeho vlastní posteli. Údajně šlo o dvě střelné rány – jednu do kolene a druhou zezadu do hlavy. Případ teď řeší policie.

Peter byl podle sousedů milý člověk, který podnikal v autodopravě a do svého domu, kde žil po rozvodu se svou manželkou sám, chodil jen přespat. „Málokdy se z držoval doma. Chodil jen přespat, anebo chodil k rodičům,“ říká jeden ze sousedů. I to vede policii k domnění, že ho vrah musel sledovat, aby si byl jistý, kde se Peter zrovna nachází.

Tělo podnikatele našla v domě jeho sestra, které nezvedal telefon. Policie se k případu z důvodu probíhajícího vyšetřování nechce vyjadřovat, ale dům byl celý víkend zapečetěn a policie si odvezla Peterovo auto k analýze.

Podle informací televize JOJ by v souvislosti s touto vraždou mohly být ve hře i drogy. Bezpečnostní analytik Juraj Zábojník dodává, že motivem by mohlo být i mafiánské vyřizování účtů. „Lidé, jako byl zastřelený Péter M., se dají lehce vydírat. Nemají u mafiánů vybudovaný respekt a klidně se mohlo stát, že jejich nabídku na spolupráci odmítl. První rána do kolene mohla být varovná, když se jim ho nepodařilo zlomit, následovala střela do hlavy. I takhle se to mohlo stát,“ dodává. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání