Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na svatebčany se zřítil obrovský strom: Jedna žena zemřela, čtyřletá holčička je v kritickém stavu

Autor: els - 
18. prosince 2016
17:02

Velká tragédie se stala v sobotu odpoledne v Jižní Kalifornii, kde se při focení na svatebčany zřítil obrovský strom. Jedna žena zemřela a dalších šest lidí bylo zraněno, včetně čtyřleté holčičky, která je momentálně v kritickém stavu.

Svatební hosté byli seřazeni a naaranžováni pod velkým eukalyptem v parku, kde probíhala svatební hostina. Najednou na ně však obrovský strom začal padat a několik z nich zůstalo uvězněno pod jeho větvemi.

Přivolaní hasiči se společně s ostatními svatebčany jali uvězněné vyprošťovat. Pět z nich utrpělo lehčí zranění. Jedna žena však během převozu do nemocnice zemřela a čtyřletá holčička, která během pádu stromu utrpěla vážné poranění hlavy, zůstává v kritickém stavu.

Svědkyně, která byla v době neštěstí v jiné části parku, pak popsala, co se tam stalo: „Jen jsme slyšeli, jak něco zapraskalo. Opravdu hlasité prasknutí a poté křik lidí.“ Někteří lidé se z pod spadlých větví dokázali dostat sami, ale šest lidí zůstalo uvězněných a museli počkat, než na místo dorazí hasiči.

Všichni svatebčané pak byli převezeni do blízkého domova důchodců, kde jim byla k dispozici profesionální psychická pomoc. Na místo nehody pak dorazili ještě psovodi a pátrali po případných dalších obětech.

Pád stromu mohl zapříčinit silný déšť, který se spustil předchozí den večer. Že by počasí mělo podíl na neštěstí, však úřady nepotvrdily. Po příčině pádu se teprve pátrá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání