Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po zmizelé Andree (34) stále není ani stopy: Co o podezřelém exmanželovi řekl spoluvězeň?

Autor: bop - 
18. prosince 2016
15:27

Už je to pět dní, co mladá maminka Andrea (34) zmizela a policie stále nemá žádné stopy, které by ji k ženě dovedly. Podezřelým číslo jedna je Andrein už v minulosti trestaný exmanžel Miroslav Vlček (46). Redakci deníku Nový Čas se ozval muž, který s ním seděl ve vazbě.

Miroslav byl ve vazbě už několikrát. Pokaždé však „pouze“ kvůli ekonomické trestné činnosti, nikoli násilí. Naposledy ho soud odsoudil na osm let odnětí svobody, kvůli podanému odvolání ale rozsudek není pravomocný. Před měsícem Vlčka propustili na kauci ve výši 30 000 euro, kterou za něj měl zaplatit jeho syn.

K případu se pro deník Nový Čas vyjádřil zkušený kriminalista Matěj Snopko. „Podvodník nemá rád násilí, vydělává si lstivě. Takže není jako vlk, spíš jako liška. Podvodník velmi často nepáchá násilné trestné činy, je to inteligentní zločinec, což znamená, že dokáže zorganizovat skupinu,“ říká Snopko s tím, že je nepravděpodobné, že by za Andreino zmizení tedy mohl zrovna její manžel.

Naproti tomu muž, který s Vlčkem seděl v cele, prozradil pro deník informace o silných rozporech mezi někdejším párem. Miroslav měl z vězení podávat na exmanželku jedno trestní oznámení za druhým, protože podle něj prodávala rodinný majetek pod cenou.

„Byl strašně zoufalý, protože nevěděl, jak si pomoci, a nikdo z policie ho nechtěl vyslechnout,“ popisuje muž. „On nebyl zlý, nikdy by nikomu neublížil. Nemyslím si, že by právě on nechal unést svoji ženu,“ vyjádřil se k povaze Miroslava Vlčka bývalý spoluvězeň.

Zatím poslední stopy v případu jsou Andrein mobilní telefon, který se nalezl v poli, a červený peugeot, který policie objevila v garáži Miroslavovy matky. Snopko uvádí, že možných scénářů ženina zmizení je však celá řada. Mohlo jít o sexuálního útočníka, obchodníka s bílým masem, únos kvůli výkupnému nebo třeba také omyl, kdy byla unesena nesprávná osoba. „Může to být klidně i pomsta za to, že někoho dostala do vazby,“ dodává Snopko.

 

jany ( 18. prosince 2016 19:29 )

holka vypada, ze s nim byla z ciste lasky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání