Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Za smrt chlapce jsou stíháni pěstouni: Liborka (†7) nechali umírat několik hodin!

Za smrt chlapce jsou stíháni pěstouni: Liborka (†7) nechali umírat několik hodin!
Za smrt chlapce jsou stíháni pěstouni: Liborka (†7) nechali umírat několik hodin!  (Autor: Jana Ulrichová a INT)
Autor: Jana Ulrichová - 
9. prosince 2016
16:38

Rány do hlavy, které způsobily otok mozku. To byla příčina smrti Liborka B. (†7) z Nepomyšle na Podbořansku. Tu sice zavinil jeden ze starších chlapců, stíháni jsou ale pěstouni. Zraněné dítě nechali několik hodin bez pomoci.

Místo aby Jiřina H. a Josef Z. rychle zavolali sanitku, tak chlapce koupali, balili do dek. A to i přesto, že padal na zem, několikrát se pokálel, byl apatický, studený a ospalý a upadal do bezvědomí. Záchranku pěstouni zavolali až po několika hodinách. Chlapec byl už v té době celý fialový. V nemocnici zemřel.

Co se osudný den stalo? Liborka napadl starší chlapec, kterému se nelíbilo, že se mu hrabe ve skříni. Dal mu čtyři rány pěstí do temene a spánku. Způsobil mu tím pohmoždění mozku.

„Manželka mi volala, že je něco s Liborem. Přijel jsem, snažili jsme se mu pomoci. Upadal do bezvědomí, pak se zase probral,“ popsal pěstoun Josef Z. Tvrdil, že sanitku zavolali po půl hodině. Ve skutečnosti to však trvalo asi čtyři hodiny.

Pěstouni Jiřina H. a Josef Z. o zbylé čtyři svěřené děti, které jsou sourozenci, krátce po tragédii přišli. Odebral jim je soud. S návrhem, aby jim byly děti vráceny, neuspěli. Podle informací Blesku jsou navíc stíháni za neposkytnutí pomoci. V případě odsouzení jim hrozí až dva roky vězení.

Co se stalo 26. a 27. 8. 2016?

15:30 – 17:00 - Starší dítě napadá Libora údery pěstí do hlavy, ten zvrací a stěžuje si na bolest hlavy.

17:00 – 18:15 – Jiřina H. pomáhá Liborovi do vany a nechává ho tam. Po návratu je studený, klepe se a přestává reagovat.

18:15 – Pěstounka volá manželovi do práce, že se se synem něco děje.

18:35 – Josef Z. přijíždí z práce, Libor se probírá, opakovaně pod sebe kálí a zvrací, upadá do bezvědomí.

20:43 – Je přijato oznámení na dispečinku záchranky.

20:51 – Záchranáři přijíždějí na místo, Libor je v bezvědomí, má otevřené oči, nereaguje. Jiřina H. uvádí, že nereaguje od 19 hodin.

02:55 – Libor v ústecké Masarykově nemocnici umírá.

Nikola Beníšková ( 3. ledna 2023 18:30 )

Jako sorrka jo ale já sem mrtvého chlapce sestra a Libora sem vyděla umírat a tohle vám říkám narovinu!!!!To ta pěstounka ho zabila to ona mohla za tu tržnou ránu nahlavě kdyby Libora a mě netýrali nic by se nestalo!!!!!!!!!

rakpav ( 9. prosince 2016 20:55 )

Udělali chybu, ale vy, kdo jim tady v diskuzi spíláte do výdělečné činnosti, tak nevíte o čem píšete, mícháte hrušky s jabkama a nic o tom nevíte. Profesionální pěstouni dostávají děti na krátkou dobu a jen jedno. Tohle jsou jiní pěstouni, ti si berou děti na celý život, lidi, co vytáhli děti z ústavu a snažili se jim nahradit rodinu, o tom, co to znamená, nikdo z vás tady nemá ponětí. Podcenili úraz, to je celé, bylo to lajdáctví, co se stalo, to je jasné, celý život si to budou vyčítat, protože jako naprostá většina pěstounů berou ty děti jako své vlastní. To že si dítě přivodí úraz, se může stát i v normální rodině, že zemře, je neštěstí. I v normální rodině může rodič za zanedbání péče být potrestán, a že jsou rodiny, kde přímo rodiče své děti bijí, tak to je asi taky známé. A to je mnohem horší.

pepen ( 9. prosince 2016 20:47 )

A takovým neandrtálcům svěří děti do pěstounské péče!!!!Jim jde hlavně asi o příspěvky na děti!!!!Zavřel bych je na hodně dlouho!!!!České úřady-vůbec se nedivím!!!!!

1pravda1 ( 9. prosince 2016 20:46 )

Tak co Marksová, placení pěstouni podle norského vzoru, jsou prý pro děti to nejlepší, stalo by se toto v Klokánku, kde je vyškolený personál? Ale Klokánky je třeba zničit, že, ty jedubabo.

komodor ( 9. prosince 2016 18:32 )

 Hrozne. Chudak dite.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání