Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Matka vyskočila v Říčanech s miminkem z okna: Před zraky druhého dítěte?!

Autor: ljš, lis - 
29. listopadu 2016
11:30

K obrovské tragédii došlo v úterý ráno v Říčanech. Žena (†34) tam s dítětem (4 měsíce) vyskočila z okna, zřejmě v sedmém patře. Matka byla na místě mrtvá, o život dítěte bojují záchranáři. V bytě bylo zřejmě v době tragédie přítomné i starší dítě matky.

K neštěstí došlo v úterý ráno v Říčanech. Žena s dítětem v náručí vyskočila podle informací Blesk.cz zřejmě ze sedmého patra. 

„Mohu potvrdit, že jsme vyjížděli na pomoc osobě. Šlo o pád ženy a dítěte. Zranění ženy byla neslučitelná se životem. O život dítěte bojují záchranáři. Bude nutné napojení na umělou plicní ventilaci. Letecky pak bude převezeno do některé z pražských nemocnic,“ řekla Blesk.cz mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Podle mluvčího pražských záchranářů Dominika Horna bylo dítě transportováno do nemocnice v Motole. 

„Moc je neznám, bydleli tu krátce, asi dva roky, ale byla to klidná rodina. Ta maminka jezdila občas někam na Slovensko. Měla ještě druhé dítě,“ řekla Blesk.cz sousedka z domu. Stejně o rodině mluvila i další obyvatelka paneláku. „Ta paní byla z Košic, moc hodná a milá. Její pán byl také příjemný. Potkávali jsme se. Byli bezproblémoví, vůbec si neumím vysvětlit, proč by to měla udělat. Jsem z toho celá špatná,“ svěřila se Blesku.

Právě starší dítě později záchranáři naložili do sanitky a odvezli z domu. Zřejmě tak bylo v době tragédie v bytě. Otec dítěte pak odjel z místa s policisty.

popocatepetl ( 29. listopadu 2016 20:59 )

Dává, pokud to byla laktační psychóza. Je to strašný prevít, ale česká předpotopní a podfinancovaná psychiatrie si s tím zatám neumí poradit. Na rozdíl od vyspělějších zemí nemáme systém, ve kterém by mámy s laktační psychózou zachytávali ti zdravotníci, se kterými taková čerstvá maminka přichází pravidelně do kontaktu, a zajistili, aby se k nim rychle dostala pomoc. Hlavně dětské doktorky a sestřičky a gynekologové by si toho měli všímat. Laktační psychóza není móres a ofrňování se, je to závažné narušení chemických hladin v těle mámy po porodu a tělo se z toho samo většinou nedostane, potřebuje medikaci. Máma s malým miminem těžko poběží k praktické doktorce, jetě by tam chytla nějakou infekci. Holt v Česku ještě nejsme tak daleko, aby laktační psychóza nebyla stigma a aby pomoc pro ženy po porodu, kterým se tělo po porodu takhle rozhodí, byla rychlá a více méně automatická.

pomooooc-hori ( 29. listopadu 2016 17:23 )

Nesmíš všechny soudit podle vlastní familie. Tvoji haranti vydělávají na ulici vlastníma zadkama, abys měl na chlast.

pomooooc-hori ( 29. listopadu 2016 17:21 )

Ty víš pokaždé kulovku, raději zavři hubu a starej se o vlastní narušené fakany, magore.

zkzkz ( 29. listopadu 2016 16:51 )

Sám jsi selský hňup

karllos.dc ( 29. listopadu 2016 14:18 )

Neodsuzujte, když nevíte!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání