Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič na Jindřichohradecku nedal přednost: Jeden mrtvý, šest zraněných

Autor: ČTK ljš - 
27. listopadu 2016
16:33

Při srážce tří osobních aut u Rodvínova na Jindřichohradecku zemřel v sobotu odpoledne muž a šest lidí bylo podle prvních informací policie zraněno. Nehoda se stala na silnici I/23. Vozidla místem projíždějí kyvadlově, provoz řídí policisté.

Tragickou sobotní srážku tří aut u obce Rodvínov na Jindřichohradecku zřejmě způsobil řidič, který nedal přednost při odbočování. Jeho šestačtyřicetiletý spolujezdec zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Dalších šest lidí bylo zraněno, mezi nimi dva těžce. Policie zjišťuje další okolnosti nehody.

Nehoda se stala v sobotu kolem 15:30 na hlavním tahu číslo 23. Podle policie řidič Škody Felicie jedoucí od Jarošova nad Nežárkou směrem na Jindřichův Hradec pravděpodobně nedal při odbočování vlevo přednost protijedoucímu autu Fiat. Nárazem byla felicie odmrštěna zpět do svého jízdního pruhu, kde narazila do vozu Peugeot 307.

V autech cestovalo sedm lidí, všichni byli zraněni. Dva muži byli s těžkými mnohačetnými zraněními přepraveni do českobudějovické nemocnice, uvedla Petra Kafková, mluvčí zdravotnické záchranné služby. Další dva muži měli lehká až středně vážná poranění, přijala je nemocnice v Jindřichově Hradci. Mezi cestujícími byla i žena s dítětem, jejich zranění byla lehká. Záchranáři je přepravili do nemocnice v Jihlavě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání