Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sériový vrah připravil Gabriela (†22) o život: Zabil až 58 lidí?!

Autor: lm, ČTK - 
24. listopadu 2016
21:00

Kolik vražd má vlastně na svědomí? Sériový vrah Stephen Port (41), který připravil o život i mladého Slováka Gabriela K. (†22), se ze svých činů zpovídá před soudem. Viní ho celkem ze čtyř vražd, policisté ale otevřeli dalších 58 případů podezřelých úmrtí, které rovněž mohl spáchat.

Jednačtyřicetiletý Stephen Port podle obžaloby vraždil od roku 2014 do loňského září. Své oběti hledal na seznamkách pro homosexuály; mladíky poté pozval k sobě do londýnského bytu, kde je zabil silnou dávkou oxybátu. Tento preparát se používá jako lék pro pacienty trpící narkolepsií, může však mít nebezpečný vedlejší vliv na činnost srdce a dýchání. Těl se zbavoval na nedalekém hřbitově. Mezi jeho oběti patří i 22letý Gabriel ze Slovenska, který u něj krátce žil jako spolubydlící.

Policisté čelí kritice, že jeho řádění nezastavili dříve. Port své oběti vraždil totožným způsobem, policisté ale na úmrtích mladíků nezpozorovali nic podezřelého. Porta navíc policisté zatkli krátce po první vraždě, ale tehdy byl obviněn jen z maření výkonu spravedlnosti a po krátkém odnětí svobody ve vraždách pokračoval. Spojitosti mezi podezřelými úmrtími si prý všimla až rodina čtvrtého zavražděného, která se pustila do vlastního vyšetřování. Kriminalisté nyní prošetřují dalších 58 podobných úmrtí v metropoli, ve kterých figuruje stejná droga.

Scotland Yard se oficiálně omluvil pozůstalým a přislíbil, že za pochybení ponesou dotyční policisté důsledky. Pokud se podezření potvrdí, Port by patřil k nejhorším sériovým vrahům ve Velké Británii. Verdikt s výší trestu vynese soud v pátek, uvedla zpravodajská stanice BBC. Port, o kterém britská média informují jako o sériovém vrahovi, obvinění během procesu odmítal.

Video  Slováka († 23) podle policie v Británii zabil sériový vrah.  - tv JOJ
Video se připravuje ...

odol ( 25. listopadu 2016 03:37 )

Ak likvidoval buzíkov,tak to jeho aktivitu vrhá do nového svetla a v podstate pomáhal spoločnosti zbaviť sa póvlu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání