Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nevěstu (†26) zavraždil šílenec, který jí byl posedlý! Brutálně ji znásilnil a pak její tělo spálil

Autor: rc - 
13. listopadu 2016
14:37

Stephanie Scott se nemohla dočkat, až řekne »ano«své velké lásce. Chvíle plné štěstí se však proměnily v horor. Šest dní před velkým dnem šestadvacetiletou Australanku zavraždil muž, který jí byl naprosto posedlý.

Stephanie Scott prožívala nejšťastnější období svého života. Týden po velikonočních svátcích si měla vzít svou lásku Aarona Leesona-Woolleyho. Nakonec však všechno dopadlo naprosto jinak.

Na velikonoční neděli 5. dubna roku 2015 Stephanie, učitelka na střední škole Leeton High School v Austrálii, byla v práci. Necelý týden před svatbou musela dořešit ještě několik drobností, jako zařídit dopravu pro 150 svatebčanů a zařídit záskok po dobu, kdy bude na líbánkách. Šestadvacetiletá nevěsta se také vydala do krámů, kde nakoupila věci na svatební cestu a svému snoubenci manžetové knoflíčky. Pak jako by se po Stephanie slehla zem. Ten den už se nevrátila domů. Policii kontaktoval ustaraný snoubenec.

Jen pár dní po zmizení policisté zatkli podezřelého Vincenta Stanforda (25). Muže, který na škole uklízel. V den, kdy nevěsta zmizela, se nacházel v prostorách školy, ačkoliv neměl službu. Vincent žil se svou matkou a své dětství prožil v Holandsku. V devíti letech ho vyloučili ze školy, kvůli napadaní své učitelky. Trpěl záchvaty vzteku a byl samotář.

Při prohledávání jeho věcí vyšetřovatelé našli foťák a v něm hororové fotografie. Na nich bylo nahé ohořelé ženino tělo. Stopy její krve se našly ve Vincentově autě a Stephaniina červená podprsenka v jeho pokoji. Policisté Vincenta zatkli a obvinili z vraždy. Tělo Stephanie našli sedmdesát kilometrů od Leetonu v národním parku Cocoparra a její vůz v polích. Její počítač hodil do kanálu.

Vincent se k vraždě přiznal. „Musel jsem ji zabít,“ řekl chladně. „Nebyl jsem naštvaný nebo tak něco. V podstatě bez emocí,“ řekl strážcům zákona. Vincent řekl, že nevěděl, že Stephanie bude osudný den ve škole. Když ji tam tehdy uviděl, prostě se rozhodl, že ji zabije. Rychle si zajel domů pro nůž a želízka a vrátil se do školy. „Šťastné Velikonoce,“ řekla podle Mirroru Stephanie Vincentovi, když ho potkala. V tu chvíli ji muž popadl, zakryl jí rukou ústa a odtáhl ji do školního skladu, kde ji brutálně znásilnil. Pak Stephanie začal mlátit, bodal ji do krku. Její mrtvé tělo tam nechal ležet a šel domů na jídlo. Když se vrátil zpátky do školy, odtáhl ženino bezvládné tělo do auta a odjel s ním za město. Než ji spálil, pořídil si několik fotografií.

Policisté začali pátrat po špercích, které Stephanie v den vraždy měla u sebe. Byl to zásnubní prsten a prsten, který dostala od své matky po absolvování školy. Vyšetřovatelé je chtěli vrátit její rodině. Stopy je zavedly k Vincentově dvojčeti, Marcusovi, který žil v jižní Austrálii. Vincent mu šperky poslal, aby je ukryl do bezpečí. Jak Vincent, tak i Marcus byli obviněni. Marcus se bránil s tím, že neměl tušení, co bratr provedl.

Vincent se přiznal, že Stephanie znásilnil a zavraždil. U soudu vyšlo najevo, že vraždu plánoval. Dva měsíce před vraždou na internetu hledal hesla znásilnění nevěsty a únos nevěsty.

 

 

petr1982 ( 13. listopadu 2016 20:34 )

Souhlasim s Jardou, nic jiného si nezaslouží. Jentakjen na co si to tady hraješ? Nesnáším humanisty. Kdyby to ten vrah udělal třeba tvé mámě, tak co bys psal(a). Že je to darebák a ať mu dají teplou celu s televizí? Když už nelze bohužel uplatnit trest, který navrhuje Jarda, tak aspoň trest smrti. Nebýt humanistů jako jentakjen, bylo na světě krásně.

alenamalena ( 13. listopadu 2016 14:57 )

Bože, to je zase slátanina. Byl jí posedlý a přitom bez emocí? Proč sem pořád někdo tahá s.r.a.č.k.y z ciziny, my jich zde máme málo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání