Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pražský vězeň „rozkryl“ dlouho nevyřešenou vraždu bezdomovce na hlavním nádraží, nabízel i svědectví o taxivrahovi

Autor: dce - 
10. listopadu 2016
10:06

Podobně jako zabijáka taxikářů Davida V. našli i údajného vraha pražského bezdomovce z dlouho nevyřešeného případu požáru u hlavního nádraží ve vězení. U soudu v minulých dnech promluvili znalci i svědci. Ten nejdůležitější tvrdí, že se mu Jan E. (39) k vraždě přiznal, když spolu sdíleli celu. Jenže pochybný korunní svědek nabízel informace i o taxivrahovi...

Třináctého března letošního roku prozradil šéf mordparty Josef Mareš a náměstek ředitele policie Ivan Smékal na tiskové konferenci, že se jim podařilo případ uhořelého bezdomovce na hlavním nádraží posunout z mrtvého bodu směrem k oddělení vražd. Obžalovaný Jan E. (39) nakonec stanul v minulých dnech před soudem.

Polystyrenem izolovaná technická chodba opěrné zdi pod Španělskou ulicí se 10. března 2014 stala doslova peklem. Požár, který zde vypukl, byl ničivý. Hasiči nakonec našli značně ohořelé mužské tělo – mělo se jednat o bezdomovce přezdívaného Paco. Vrahem má být jeho bývalý spolubydlící.

Bydleli spolu ve squatu v Nuslích, odsud Paca ale kvůli neshodám Jan E. vyhodil. Podle obžaloby si s ním pak šel ještě vyřídit účty a bezdomovce zapálil pomocí hořlaviny. To ovšem podle serveru Deník.cz obžalovaný popírá.

Státní zástupce má ale v ruce výpovědi hned několika svědků. Jedním z nich je i odsouzený recidivista, který s Janem E. sdílel celu ve vězení. Obžalovaný mu vyprávěl, jak kolem spícího Paca rozlil hořlavinu a škrtnul zapalovačem. Chtěl ho jen postrašit, oheň se ale rozhořel tak rychle, že sotva stačil sám utéct.

To se ale nezdá znalci z oboru psychologie Karlu Netíkovi. Záměrné zkreslení výpovědi by mohlo být motivováno profitem v podobě ulehčení trestu – nebo třeba i získáním zájmu,“ uvedl podle Deníku o korunním svědkovi – podle něj trpí histrionskou poruchou a je asociální osobností.

V jeho výpovědi jsou krom toho i další rozpory. Tentýž muž navíc policii nabízel své svědectví týkající se pražského taxivraha!

Další svědci v případu uhořelého bezdomovce ovšem hovoří podobně. Jana E. slyšeli chlubit se, že „upálil černého“ (Paco byl romského původu), a byl cítit kouřem. Další zase tvrdil, že vlasy obžalovaného krátce po skutku vypadaly zezadu ohořelé, jinak byly čerstvě ostříhané, tentýž muž ale dodal, že v chodbě plné hořlavého polystyrenu bezdomovci kouřili a svítili svíčkami. Soud se případem bude dál zabývat.

dobrotka ( 21. listopadu 2016 08:41 )

To je normalni naprosto vzdy a vsude, ve kterekoli zemi a za kterehokoli rezimu. Za dob pana Vacatka za prvni republiky to bylo taky tak, Tenkrat to byla galerka, ted je to podsveti a policajti maji nektere trestane lidi podchycene.

Trochar ( 10. listopadu 2016 10:55 )

Kriminálníci ví mnohdy více než policie. Mezi sebou si to řeknou, ale policii to nedonesou. Proto se policie snaží mít u kriminálníků donašeče!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání