Kvůli konfliktu o popelnici napadl bezdomovec pracovníka Pražských služeb a strážníka policie. Ten dokonce skončil s poraněním hlavy v nemocnici. „Kolem desáté hodiny dopoledne došlo k napadení jednoho strážníka, který společně s kolegou jel prověřit oznámení. Pracovníka Pražských služeb uvedl, že byl napaden neznámým mužem, který mu navíc poškodil vozidlo,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Bitka o »domov«

Hlídka se po příjezdu na místo snažila agresivního muže uklidnit, ten se ale ještě více rozzuřil a začal strážníky bezhlavě mlátit. „Dotyčný na žádnou z výzev hlídky nereagoval, pokusil se údery pěstí nejprve napadnout jednoho člena hlídky městské policie,“ popsala mluvčí. 

Strážníci však nelenili a proti útočníkovi zakročili. „Při tom došlo k napadení a následnému zranění na hlavě druhého ze zakročujících strážníků,“ doplnila dále Seifertová.

Zřejmě bezdomovec napadl pražského strážníka. Ten nakonec skončil v nemocnici. Důvodem byl spor o popelnici.
Autor: David Malík

Zraněný strážník společně s kolegou nakonec muže zpacifikovali a počkali na státní policii, aby si agresora převzala. Zraněný strážník byl poté převezen na ošetření do nemocnice. „Pachatel byl na místě události předán hlídce Policie ČR,“ sdělila nakonec Seifertová.

Fotogalerie
3 fotografie