Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prvňáček s kamarádem okradli své vrstevníky: Hrozili jim násilím, trestu se vyhnou

Prvňáček s kamarádem okradli stejně staré děti: Hrozili jim násilím, trestu se vyhnou (ilustrační foto).
Prvňáček s kamarádem okradli stejně staré děti: Hrozili jim násilím, trestu se vyhnou (ilustrační foto).  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: ČTK, dce - 
10. listopadu 2016
08:50

Smutný případ dětské zločinnosti řeší policisté v Ostravě. Podařilo se jim totiž najít pachatele loupežného přepadení dvou dětí. Jsou jimi osmiletý prvňák a jedenáctiletý páťák. Trestu se ale vyhnou.

Ostravští kriminalisté vypátrali dvě děti, které na konci září na jedné z ostravských autobusových zastávek pod hrozbou násilí oloupily jiné děti. „Jedním z podezřelých je žák první třídy ve věku osm let, druhým je jedenáctiletý páťák,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Vzhledem k věku lupičům nehrozí trestní stíhání, policie podá podnět k uložení opatření dítěti mladšímu 15 let, což může být například ochranná výchova.

Chlapci na zastávce přišli ke třem dětem, které čekaly na autobus. Starší z nich hrozil jedenáctiletému chlapci, že ho zbije, a chtěl reproduktor. Oběť mu ho ve strachu vydala. Mladší hoch stejným způsobem donutil dalšího jedenáctiletého chlapce, ať mu dá mobilní telefon. Pak utekli. Věci vrátili až poté, co na incident reagovala čtyřiadvacetiletá svědkyně. Hodnotu uloupených věcí policie vyčíslila na tisíc korun.

djaba ( 10. listopadu 2016 17:30 )

 To jsem já v osmi byl ve třetí a v jedenácti v šestce .A jeden spolužák mladík v sedmé ukončil zdš .Když jsem se po létech vrátil z vojny ,on měl slušného Renaulta a já spravoval vyčochtaného Pionýra .

fotrpjotr ( 10. listopadu 2016 11:43 )

Jen co trošku povyrostou,stanou se z nich důchodci a budou pobírat pěkný důchod.

karelhlavaty ( 10. listopadu 2016 10:49 )

Loupežné přepadení, pachatelé ve věku osm a jedenáct let, ten osmiletej v první třídě... aha. Takže "mladíci" Ten Landa to viděl jasně už před čtvrt stoletím : "Pak se řekne to nic, oni se přizpůsoběj, to oni jen tak trošku zloběj, to protože maj úplně jinou mentalitu. Abysme se potom nedivili a strachem držky nekřivili, na ulici nelezli, radši zůstali někde v krytu." Tak jsem zvědavej, co napíše romea....

obsi ( 10. listopadu 2016 10:02 )

 osm let a prvňák takže cigoš měl to napsat rovnou....

santikxauz ( 10. listopadu 2016 09:19 )

Pravděpodobně chodí do solárka,zda se mi více opálený.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání