Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dva vězni utekli z přísně střežené věznice: Místo sebe nechali figuríny!

Autor: ČTK, lm - 
7. listopadu 2016
18:05

Dva vězni uprchli z nápravného zařízení Pentonville v Londýně a ve svých postelích zanechali jen krejčovské figuríny. Oznámilo to dnes britské ministerstvo spravedlnosti. Jeden z uprchlíků si odpykával velmi dlouhý trest, uvedl bez bližších podrobností zpravodajský server BBC.

Dozorci z mužské věznice na severu Londýna útěk odhalili dnes ráno při kontrole cel, kdy objevili v postelích místo vězňů jejich umělé „náhradníky“. Podle britských médií trestanci (28 a 30) patrně přeřezali mříže nástrojem s diamantovou hlavicí a pak přelezli vnější zeď věznice. Vězni se zřejmě inspirovali útěkem z Alcatrazu.

Útěk se odehrál ve stejné části věznice, kde byl v říjnu ubodán jednadvacetiletý vězeň. V hlasování navazujícím na tento zločin vyslovila zhruba polovina z 200 úředníků věznice nedůvěru jejímu řediteli.

Pentonville v poslední době registruje řadu případů, kdy přes zdi do věznice vhazují kumpáni odsouzencům drogy či zbraně. Z tohoto zařízení se před čtyřmi lety podařilo utéct vrahovi Johnu Masseyovi, který se dostal ven po tréninku v tělocvičně přes její střechu a přes obvodovou zeď. Dopaden byl po dvou dnech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání