Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž napadl ve Zlíně exekutora a zranil ho: Chránil jsem jen mámu, brání se

Muž napadl ve Zlíně exekutora a zranil ho: Chránil jsem jen mámu, brání se. (Ilustrační foto)
Muž napadl ve Zlíně exekutora a zranil ho: Chránil jsem jen mámu, brání se. (Ilustrační foto)  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK, dce - 
7. listopadu 2016
15:38

Prý chtěl jen chránit svou matku. Tak se aspoň brání šestačtyřicetiletý muž, jenž minulý týden napadl exekutora, který přišel doručit výzvu útočníkově matce. Exekutor skončil v nemocnici. Pokud bude uznán vinným, hrozí útočníkovi až čtyři roky vězení. 

Kriminalisté muže podezírají z násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Exekutora podle Kozumplíkové napadl minulý týden nejprve verbálně a poté fyzicky, přestože věděl, že jde o úřední osobu. Syn chtěl podle mluvčí svou čtyřiasedmdesátiletou matku chránit. Exekutorovi tvrdil, že žena dluhy řádně platí a že jde zřejmě o omyl.

„Vysvětlování však nepřineslo kladný výsledek a zanedlouho mezi oběma muži došlo k roztržce, krátce poté k urážkám a vulgárním výrazům a vyhrocená situace skončila napadením exekutora, který ještě předtím zavolal policii. Policisté prvosledové hlídky agresora zadrželi a umístili do policejní cely,“ popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Útok na exekutora není ve Zlínském kraji ojedinělou událostí. Před třemi týdny zlínský soud uložil Jaroslavu J. 12 let vězení za lednovou střelbu na exekutory v Napajedlech na Zlínsku. Obžalovaný odmítl, že by na ně mířil. Výstřel byl varovný, řekl. Kromě pokusu o vraždu ho soud uznal vinným i z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Jaroslav J. se proti rozsudku odvolal k olomouckému vrchnímu soudu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání