Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Honzu srazil kamion a ujel: Už 13 let je v kómatu! Obětavá máma shání peníze na léčbu

Autor: ljš - 
6. listopadu 2016
05:01

Pořád věří v zázrak! Paní Zdenka Gondeková už 13 let svědomitě pečuje o svého syna Honzu, který po tragické nehodě upadl do bezvědomí a už se neprobudil. Jeho rodina stále doufá, že se jeho stav zlepší. Naděje upíná ke speciální léčbě, na kterou ale zatím nejsou peníze.

Osud rodiny se obrátil naruby v roce 2003, když tehdy šestadvacetiletého Honzu srazil v rodných Chvalovicích na Znojemsku kamion, jehož řidič od nehody ujel, aniž by zraněnému poskytl pomoc. Lékařům se chlapce sice podařilo udržet při životě, z bezvědomí se ale neprobudil.

Statečná maminka Zdenka, která už o jedno ze čtyř dětí kvůli těžké nemoci přišla, se o něj od té doby doma s pomocí rodiny stará čtyřiadvacet hodin denně.

„Od loňského roku s Honzíkem jezdím také do Maďarska do léčebného zařízení Šoproň v Maďarsku, kde probíhají speciální léčebné metody a cvičení, po kterých se jeho stav začal výrazně zlepšovat,“ řekla Blesk.cz paní Zdeňka. Za pobyt, který pacient potřebuje alespoň jednou za dva měsíce, zaplatí vždy 25 tisíc.

Velkou naději by pak znamenala možnost léčit Honzíka v rehabilitačním středisku ve slovenských Piešťanech, které disponuje hyperbarickými komorami. Ty by měly jeho stav posunout výrazně dopředu. „Bohužel potřebuji doporučení a to mi lékaři nechtějí napsat, že to nemá smysl,“ říká zoufalá máma.

Protože má program skutečně skvělé výsledky, chce ho paní Zdenka pro syna vybojovat i bez doporučení. Kámen úrazu ale představují opět peníze. Celý pobyt by stál 200 tisíc korun, které rodina nemá.

Informace, jak Honzovi a jeho milující mamince pomoci, najdete ZDE››

oponent ( 17. listopadu 2016 07:55 )

Mily diskutujici,rad bych se vyjadril k vasim nazorum,ktere zde predvadite.S Honzovou rodinou se znam cca 20-25 let,znam vsechny detaily Zivota pani Zdeny,problemu,ktere ji komplikuji zivot,veci,ktere dokazala a v neposledni rade i detaily havarie,po ktere zustal Honza v komatu.Vyslechl jsem si hodne nazoru lidi z okoli rodiny,ktere nejsou daleko od te vasi,ale ruku na srdce-jak hluboce by se Vas dotkl Vas nazor,kdyby se jednalo o Vase dite?Kdyby jste se snazil denodenne vyhledavat,vyjednavat,vyprosovat vsude pomoc,protoze chcete zachranit zivot vasemu diteti,chcete mu vratit realitu?Pokud jste clovek,tak pochopite,o cem pisu.tyka se to take prispevatele,,monzy".Po pobytech v Soproni a rehabilitacich jsou videt vysledky,v neposledni rade navsteva Piestan vykazuje zlepseni stavu Honzy.Primlouvam se o pomoc pro Honzu,protoze to opravdu ma smysl.

PetraPOL ( 6. listopadu 2016 12:30 )

 Přesně tak, peníze by byly... ale jak pro koho a jak na co. Třeba na příspěvky pro děti nepřispůsobivých na poutě. Smutné. Škoda, že takové informace nejsou veřejné. Třeba by lidi konečně zvedli zadky a šli by volit.

agfor ( 6. listopadu 2016 12:14 )

Paní shání peníze na léčení a vláda minulý týden poslala do Sýrie 5 milionů Kč na léčení 5 cizích dětí. Tuto vládu jsem nevolil a nikdy volit nebudu.

zkzkz ( 6. listopadu 2016 12:04 )

diskutujici ( 6. listopadu 2016 07:50 )

Zkusil bych to takhle: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/428500/rodina-patercat-uz-se-chysta-na-vanoce-zv erejnili-seznam-potrebnych-darku.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání