Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Známý lékař, který v Ostravě smetl mladíka a ujel: Nevěděl jsem, že je zraněný!

Autor: ljš - 
4. listopadu 2016
14:50

Celý život pomáhá nemocným lidem, teď ale selhal. Lékař Jaroslav Hájek (48), který je současně zastupitelem Ostravy-Jihu za hnutí ANO, minulý týden na přechodu pro chodce v Ostravě Porubě srazil mladíka (19) a ujel. Teď o události poprvé promluvil.

Hájek, který pracuje ve stejné nemocnici, kam byl zraněný chlapec převezen, tvrdí, že nevěděl, že mu způsobil zranění. „Celý život pomáhám lidem, kdybych tušil, že je někdo zraněný, pomohl bych, jsem lékař. Viděl jsem ve zpětném zrcátku, že chodec stojí, a jel jsem do práce. Byl to zkrat. Lituji toho, a kdybych mohl, vrátím to zpět. Jsem stále v šoku,“ řekl serveru iDnes.cz. Chodcem, kterého viděl, byl však kamarád sraženého chlapce, který mu posléze přivolal pomoc.

Podle lékaře se naštěstí zdravotní stav mladíka zlepšuje. „Už je doma. Přeji mu brzké uzdravení. Rodině jsem napsal omluvný dopis a jsem připraven vše dále řešit,“ uvedl Hájek, který již složil funkci zástupce přednosty onkologické kliniky. Jako lékař chce ale pracovat i nadále. S hnutím ANO ale musí vyřešit, zda rezignuje i na svou funkci v zastupitelstvu Ostravy-Jihu.

I přes čin, který spáchal, má Hájek poměrně velkou podporu ve svém okolí, které je přesvědčené, že muselo jít o zkrat. Lékař je totiž v kraji proslulý svou nezištnou pomocí nemohoucím, když jako první začal ve volném čase a zdarma jezdit k umírajícím pacientům domů s mobilním hospicem. Založil také neziskovou organizaci Čmeláček, která pomáhá rodinám s mentálně postiženými dětmi. Podle serveru iDnes.cz mohla mít na tragédii vliv nedávná nešťastná událost v Hájkově rodině.

Nehoda se stala 25. října ráno. Mladík šel do školy. Na přechodu pro chodce mu nedalo přednost auto stříbrné barvy. Při srážce chodec utrpěl těžká zranění. Řidič z místa nehody ujel a neposkytl zraněnému pomoc.

Policisté po řidiči pátrali i prostřednictvím médií. Postupně získali dostatek informací. Auto nakonec našli v jednom z ostravských autoservisů. „Poškozené části byly v té době už částečně demontovány,“ řekla Holčáková. Pak už to byl podle ní jen krok ke zjištění, kdo v době nehody seděl za volantem.

Kriminalisté Hájka obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Za to může ve vězení strávit až pět let.

Video  Brutální VIDEO: Na přechodu pro chodce v Ostravě srazil řidič mladíka (19) a ujel.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

mesalina ( 6. listopadu 2016 06:23 )

dala bych mu šanci, selhat může každý...

laco ( 4. listopadu 2016 18:44 )

Do politiky moze vstupit len clovek bez chrbtovej kosti.. Aj v tomto pripade sa to potvrdilo..

beda88 ( 4. listopadu 2016 16:12 )

nuuuuu, ten se staví tak čelem, že jel nechat hned vyměnit poškozené díly na autě. nejvíc mě dovede nas...at věta, kterou říkají skoro všichni vrazi, naposledy slovenská kravka, co rozdupala své nově narozené dceři hlavičku:"kdybych mohla vrátit čas, tak bych to neudělala...., blablabla".je smutné, že takovýto člověk, co přísahal Hipokratovi, toto udělá. a říci, že tam viděl toho kluka stát je jen blábol. myslím, že by měl dostat víc než normální řidiči.

zaka ( 4. listopadu 2016 15:19 )

dosti malé ťuknutí v autě rezonuje,takže nevěřím že nevěděl ale projevil se jako slaboch a ujel

novorozenec ( 4. listopadu 2016 15:17 )

po shlédnutí videa nevěřím, že by netušil, že srazil chodce. Ať už před tím pro lidi udělal hodně, toto je neomluvitelné. Být tam mladík sám, nemá ani šanci přežít... Myslím, že stát se to může, chodci někdy chodí jako by byli na ulici sami a přednost si doslova vynucují, ale když už se to stane, ujet je zbabělé...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání