Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sebevrah se chtěl udusit v autě: Hrdina Aleš mu zachránil život!

Autor: lm - 
4. listopadu 2016
19:40

Opravdový hrdina! Jinak se ani nedá hovořit o 31letém Aleši Petránkovi, který zachránil život sebevrahovi, jenž se chtěl v autě udusit výfukovými plyny. Díky včasné pomoci se muže podařilo oživit a převézt do nemocnice.

Aleš Petránek (31) se ve středu před čtvrtou hodinou vydal fotit na kopec u Netunic. Cestou si všiml podezřelého zaparkovaného auta a při bližším pohledu zjistil, že od výfuku vede hadice do zadních dveří kufru. Motor auta běžel a chrlil do kabiny jedovaté plyny.

Alešovi nebyl osud jiného člověka lhostejný a okamžitě zastavil. „Viděl jsem, že se ten člověk v autě dusí, tak jsem musel jednat hned,“ popsal serveru Krimi-plzeň.cz na místě mladý fotograf. Dveře auta ale byly zamčené a řidič uvnitř nereagoval. Aleš se tak musel dovnitř vozu probojovat přes zalepený kufr. To se mu naštěstí podařilo a muži v bezvědomí začal ihned poskytovat první pomoc. V resuscitaci pak pokračovali i přivolaní záchranáři.

„Dnes jsme zasahovali u obce Netunice, kde došlo k otravě oxidem uhelnatým u muže narozeného roku 1970. Muži byla nasazena umělá plicní ventilace a byl ve velmi vážném stavu transportován na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Oceňujeme postup oznamovatele na místě, který svým včasným a správným zákrokem muži doslova zachránil život,“ sdělil serveru mluvčí záchranné služby.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání