Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidička z děsivé nehody vyvázla jen s oděrkami: Kluk mě zabije, bylo to jeho auto

Autor: Kateřina Moravcová - 
31. října 2016
23:32

Strážní andělé se ve Vintířově v sobotu nalétali tak, až je bolela křídla. Jana F. (55) z Kraslic na Sokolovsku totiž v sobotu ráno vjela autem pod rozjetý vlak. A přežila. Z nehody vyvázla sice otřesená, ale jen s oděrkami…

K hrůzně vypadající nehodě došlo na železničním přejezdu mezi Vintířovem a Novým Sedlem. Paní Jana si zřejmě nevšimla výstražných červených světel a vjela rovnou na koleje. Místem ale zrovna couval nákladní vlak.

Řidičku zadní souprava nabrala a po kolejích auto táhla několik desítek metrů. Byla to hrůzná podívaná, přivolaní záchranáři na vyproštění řidičky ze zdemolovaného vozu museli sezvat posily.

„Zásah byl náročný a podílely se na něm tři jednotky hasičů,“ potvrdil jejich mluvčí Martin Kasal. Drama naštěstí dobře dopadlo. Paní Jana byla sice zmalovaná, jako by se právě chystala jít strašit děti na Halloween, kromě oděrek ale neměla žádné zlomeniny!

„Dopadlo to, jak nejlíp mohlo. Děkujeme všem svatým,“ psal na sociální síti její syn Miroslav. Pod jeho příspěvkem se ihned objevil i komentář jednoho ze záchranářů, který vyslovil paní Janě obdiv, hlavně proto, že zachovala klidnou hlavu.

„Byla velice statečná. První, co řekla, ale bylo: Kluk mě zabije, to je jeho auto,“ komentoval fotku zraněné Jany záchranář. Syn záchranářům za vyproštění maminky poděkoval…

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání