Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ben zmizel před 25 lety: Policie našla důležitou stopu. Tuší už, co se stalo

17. října 2016
18:04

Kde leží jeho tělo? Na tuto otázku stále nezná odpověď Britka Kerry Needham, jejíž syn zmizel na řeckém ostrově Kos před 25 lety. Pátrání po jeho mrtvolce bylo po třech týdnech odvoláno. Ostatky 21měsíčního chlapce nalezeny nebyly, ale podle detektiva Di Cousinse našli při kopacích pracích vyšetřovatelé věc, která Benovi patřila.

Chci ten ostrov celý roztrhat, abych ho našla,“ prohlásila zoufalá Kerry, když bylo pátrání ukončeno. S kopacími pracemi se začalo, když kamarád řidiče bagru Konstantinose Barkasa alias Dina po jeho smrti prozradil, že by mohl zapleten do zmizení Bena, které nikdy nebylo objasněno.

Barkas totiž pracoval s bagrem poblíž místa, kde si Ben hrál a odkud zmizel. Dlouhé tři týdny kopáči s detektivy pátrali po ostatcích, které by patřily Benovi. Nenašli je. Zcela bezvýsledná však akce, které se účastnily stovky lidí, nebyla.

Předmět měl u sebe, když zmizel

Di Cousins na tiskové konferenci prozradil, že bylo nalezeno 93 předmětů hodných nízkého zájmu při vyšetřování, z nichž některé budou zaslány do Velké Británie k bližší expertize. Nalezen byl však jeden předmět většího významu, který měl Ben nejspíš u sebe, když zmizel.

O co ale přesně jde, detektiv neprozradil. Jeho kolega má ale teorii, co se s Benem stalo. „Ze svého profesionálního pohledu se domnívám, že Ben Needham zemřel v důsledku nehody poblíž farmy v Iraklisu, kde byl naposledy viděn, jak si hraje,“ prohlásil detektiv Jon Cousins.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání