Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Válka mezi rodiči zmizelých dětí: Na Maddie dali víc peněz než na našeho Bena

Autor: bop - 
7. října 2015
18:36

Jeden by řekl, že podobná tragédie lidi spíše spojí. V případě dvojice britských rodičů to však neplatí. Malý Ben Needham se ve věku pouhých 21 měsíců ztratil v roce 1991, tříletá Madeleine McCann zase beze stopy zmizela v roce 2007. Obě rodiny doufají, že by jejich dítě mohlo být stále živé. Needhamovi však na svém twitterovém účtu zveřejnili příspěvek, kde si stěžují na finanční obnos, který byl investován do hledání malé Maddy. A jejich příznivci pak její rodiče zasypali salvou nenávistných komentářů, kvůli kterým se McCannovi dokonce rozhodli svůj speciální účet o Madeleine zrušit.

Needhamovi i McCannovi dosud věří, že by případy zmizení jejich dětí mohly šťastně skončit. Nevzdávají proto pátrací akce a ke hledání pobízejí i na svých speciálních twitterových účtech, kde také o případech informují. Rodina malého Bena však na tom svém vyjádřila nelibost s finančním obnosem, který byl investován do hledání malé Maddy, a jejich příznivci proto zasypali její rodinu nenávistnými komentáři.

Needhamovým se nezdálo, že pátrání po Madeleine a kampaně s ním spojené stály už dohromady přes 10 milionů britských liber, v přepočtu tedy více než 368 270 000 korun. A to opravdu není malá částka. Na druhou stranu, asi každý rodič by k nalezení svého dítěte využil úplně všech dostupných prostředků.

McCannovi kvůli nenávistné náloži nakonec svůj twitterový účet o hledání Madeleine zrušili a svou pozornost přesunuli na Facebook. Ovšem internet umí v lidech vzbudit zlobu, kterou by v reálném světě prezentoval jen málokdo, a může tak být někdy velmi nehostinným místem. Jestli se tak na Facebooku McCannovi setkají s chápavějším publikem, je otázka.

jiznicechy ( 26. září 2016 22:56 )

Petře, přece úplně původně je portugalská policie považovala za podezřelé, neobvinili je, ale považovali za podezřelé. Nějaký portugalský detektiv, který se na vyšetřování podílel, o tom vydal knihu, oni ho zažalovali, ale soud ho osvobodil. V té knize tvrdí, že za smrt dítěte jsou zodpovědni rodiče - neměl na mysli, že by dítě zabili, ale že zavinili tu smrt a to následné byla pouze snaha to vše zakrýt.

Zobrazit celou diskusi