Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

»Zavražděná« Petra útěk plánovala! Našetřila si čtyři tisíce marek, aby mohla zmizet

Autor: lm - 
1. října 2015
05:49

Před 31 lety čtyřiadvacetiletou studentku hledalo celé Německo a všichni měli za to, že ji zavraždili. Jenže dnes 55letá Petra Pazsitka zmizela z povrchu zemského zcela dobrovolně a nejspíš i plánovaně!

Dlouhé tři dekády se Petra Pazsitka ukrývala po různých německých městech a představovala se falešnými jmény. Past sklapla, až když zavolala policisty kvůli loupeži v jejím bytě. Muži zákona chtěli ženu pochopitelně legitimovat a ta jim po zdlouhavém dohadování ukázala svůj starý studentský průkaz. Policistům přiznala, že posledních 11 let žila v Düsseldorfu.

Podle posledních informací žena svůj útěk důkladně naplánovala. Postupně si našetřila asi čtyři tisíce marek a pronajala si na falešné jméno byt. Poté pokračovala až do doby, kdy zničehonic zmizela. Ten den svého spolužáka poprosila, jestli by se jí dva týdny nemohl postarat o byt na koleji, a domluvila si termín návštěvy u zubaře. Cestou k rodičům se po ní ale slehla zem.

Petra Pazsitka při výslechu odmítla sdělit, proč utekla. "Ptali jsme se, jestli ji doma netýrali, nebo nezneužívali, ale ona všechno jednoznačně popřela," řekl německému deníku Braunschweiger Zeitung komisař Holger Kunkel. Otec ženy před několika lety zemřel, její bratr a matka byli ale prý dojati k slzám, když slyšeli radostnou zprávu o jejím nalezení. Podle policejního mluvčího ale žena nadále odmítá jak kontakt s veřejností, tak s nejbližšími.

Zobrazit celou diskusi