Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdrcený otec Michala (†14), který zemřel v sutinách domu na Hodonínsku: Budu se soudit

Autor: els - 
8. října 2016
14:20

Dva chlapci ve věku 14 a 15 si na trénování parkouru vybrali objekt nedostavěných jatek nedaleko Dubňan na Hodonínsku. Během tréninku se na ně však zřítil strop. Otec mladšího z chlapců Michala, který ve zřícenině zahynul, se rozhodl podat trestní oznámení.

„Budova je nezajištěná a chátrá. Majitel s tím měl něco dělat. Kluci tam šli jen cvičit takzvaný parkour a takhle to dopadlo,“ poznamenal otec, který chce na majitele nedostavěných jatek podat trestní oznámení.

Tento objekt, který stojí asi 200 metrů od nejbližšího domu a byl oblíbeným hřištěm dvou kamarádů, patří firmě, jež je již několik let v likvidaci. Rozestavěná jatka tak zde chátrají již patnáct let a nejsou určena k dostavění, nýbrž k demolici.

Za těchto okolností tedy není jasné, jestli majitele objektu, kde se osudná tragédie odehrála, čeká nějaký postih. Dle některých měl již dávno zakročit stavební úřad a předejít tak jakémukoli neštěstí. Šéf místního stavebního úřadu Petr Prášek však celou situaci odmítl komentovat.

Na chlapce, kteří v objektu trénovali, se ve čtvrtek okolo sedmnácté hodiny zřítil strop. Chlapce zavalilo asi deset betonových překladů. Pomoc zavolal jejich kamarád, který zrovna v tu chvíli stál venku. Starší chlapec, který vyvázl živý, je v současnosti v péči lékařů v brněnské Dětské nemocnici. „Má zlomenou stehenní kost, nyní je ve stabilizovaném stavu,“ řekl mluvčí nemocnice Pavel Žára.

sheba ( 9. října 2016 07:49 )

Chamtivý tatínek chce zabít dvě mouchy jednou ranou - "očistit se" od viny a alespoň něco vytřískat na synově smrti

20tina12 ( 8. října 2016 22:38 )

 Chci vás vidět jak hlídáte 15ti letého kluka chytrolíni. Je mi otce líto,je zoufalý.....

Vandalka ( 8. října 2016 22:30 )

 Luttansky ty ....rám chodily všecky decka z okolí,stejne jako my v jejich věku jsme si chodili hrát kamkoliv tak i oni,normalni děti které neseděly na zadku u pc...nemůžou dohledat vlastníka a stojí to tam už 15let tak asi to nebylo nějak zabezpečené ..byt jeho tátou chytnes ode mne přes čumák za ty debilni názory...myslis že nejsou dost potrestáni???Do konce života??Já bych udělala to samé,melo to být zabezpečené aby se tam nikdo nedostal,kor kluci v tomhle veku ....

NaFI ( 8. října 2016 21:50 )

Boha a ty si myslíš že se děcka ze všeckým svěřujů to jistě

NaFI ( 8. října 2016 21:47 )

nwm co si zač ale nevíš asi vůbec nic příště až budeš něco psát tak se podiv sám na sebe a na to jaký si byl ty v mládí a nemusí se všechno svalovat na trávu, si přestav kdybys to byl ty a někdo o tobě ''aniž by vůbec něco věděl'' psal že si parchant hmm to by bylo pěkné viď jsem s Dubňan ANO vím co jsou někteří lidi tam zač ANO! ale vím jedno tihle kluci byly mladí blbý puberťáci kteří hledali místo kde se vyblbnout a ne Hulit trávu!!! a bohužel se jim to vymstilo to nevěděli vůbec v jejich věku jim to nelezlo na mozek ''jak by to řekli oni'' že se tam může tím jak tam trénují parkur narušit statika a spadnut jim to na hlavu prostě tipická logika 15tiletých kluků dál už to vysvětlovat nebudu a doufám že ti to stačí ty chytrý ;-)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání