Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mirečka (†5) z Lužce roztrhali psi: Policie obvinila jeho otce a majitele zvířat

Autor: ČTK, dce - 
3. října 2016
14:43

Pár minut nepozornosti stačilo, aby teprve pětiletého Mirečka zabila smečka psů, když si hrál na dvorku známého svého otce. Policie po dvou týdnech obvinila dva muže z usmrcení z nedbalosti.

Policisté obvinili v souvislosti s usmrcením pětiletého dítěte při útoku psů na Královéhradecku dva muže ze zločinu usmrcení z nedbalosti, jedním z obviněných je pětapadesátiletý otec dítěte, druhým osmadvacetiletý majitel psů. Podle policie oběma mužům hrozí v případě prokázání viny až šest let vězení.

„Mladšímu je kladeno za vinu, že nezajistil psy a ponechal je volně a bez dozoru pobíhat po zahradě v době, kdy se zde pohybovalo dítě a tím porušil důležitou zákonnou povinnost. Druhý muž podle obvinění porušil důležitou povinnost, neboť ponechal svého syna bez dozoru,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Policie podle Burýškové pokračuje ve vyšetřování celé události, například ještě čeká na znalecké posudky. „Dosud například nebylo prokázáno, který pes chlapce napadl,“ řekla.

Pětiletého chlapce v Lužci nad Cidlinou v druhé polovině září napadlo více psů. Majitel psů v médiích uvedl, že vůbec nechápe, co se mohlo stát a tvrdil, že psi jsou na děti zvyklí.

1pravda1 ( 3. října 2016 18:52 )

Samozřejmě, že je to vina dospělých!!! Kdo z vás by nechal své malé dítě bez dozoru mezi pěti velkými psy? Že nestačil ani zakřičet, a že psi neštěkali jak bylo uvedeno dříve, tak zřejmě jedno rychlé prokousnutí hrdla a ležel na zemi. Ovšem, že neštěkali psi, když mají kořist je divné. A krev určitě cítili i psi v kotcích, kteří tam byli zavřeni dle majitele kvůli agresivitě. No chlapi možná něco popili a na dítě se vykašlali, mohlo být bez dozoru mnohem déle, hlavně, že je obvinili, způsobili smrt dítěte svou lhostejností.

jasnovidec01 ( 3. října 2016 17:59 )

 tak strarej dědek měl malé 5ti leté dítě? to by spíš měl bejt dědek než otec,v 55 letech ,se nedivím ,že neuhlídal malé ditě,no a ta -matka- ?to je taky případ,odjede si do ciziny a dědkovi nechá prcka na starosti ,tak teď může rajdat po celém světě ,už dítě nebude překážkou mrcha..... si mě klidně ukamenujte ,ale je to tak dědci a socky nemají mít děti ..hezkej den.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání