Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dvouletá holčička se v doprovodu psa batolila po dálnici: Šla jen na procházku do Olomouce

Dvouletá holčička se v doprovodu psa batolila po dálnici: Šla jen na procházku (ilustrační foto)
Dvouletá holčička se v doprovodu psa batolila po dálnici: Šla jen na procházku (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
12. září 2016
13:40

Dvouletou holčičku objevili v sobotu policisté na dálnici D46 u Olšan na Prostějovsku. Holčička šla směrem na Olomouc, doprovod jí dělal zlatý retrívr bez vodítka a obojku. Policisté začali okamžitě pátrat po jejich rodičích, zalarmovali také starosty obcí v okolí dálnice. Po čtyřech hodinách se podařilo rodiče malé výletnice najít. Dvoukilometrová túra batolete se naštěstí obešla bez následků. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na dívenku pohybující se na 33. kilometru dálnice D46 upozornili policii svědci na lince 158. Holčička se psem, který kolem ní pobíhal, mířila směrem na Olomouc při pravém okraji silnice. „Na místo byla okamžitě vyslána policejní hlídka. Dívenku ve věku dvou až tří let, která nijak nekomunikovala, odvezli policisté na policejní služebnu a předali ji do péče lékařů. Policisté okamžitě zahájili pátrání po rodičích malé dívenky. O spolupráci požádali také starosty okolních obcí nedaleko místa, kde byla holčička nalezena,“ uvedla policejní mluvčí.

Policisté začali obcházet také domy v nejbližším okolí místa nálezu dívenky. „Zhruba za čtyři hodiny se podařilo najít její maminku a zjistit bližší informace i k malé výletnici. Jednalo se o dvouletou holčičku, která ušla s pejskem trasu dlouhou přes dva kilometry,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle policistů se dívka dostala z dohledu dospělých nešťastnou souhrou náhod. Matka se domnívala, že je holčička u babičky bydlící nedaleko od nich, babička byla opačného mínění.

balcarova3 ( 12. září 2016 16:14 )

dvouleté dítě nechaji samotné jít k babce,,, nepobírám to!!!ještě že to alespon dobře dopadlo!

balcarova3 ( 12. září 2016 16:10 )

dvouleté dítě nechaji samotné jít k babce,,, nepobírám to!!!ještě že to dobře dopadlo!

sores ( 12. září 2016 16:02 )

 takové mámě nesvědomité by mělo být dítě odebráno. Děti se nesmí přeci nechat bez dozoru ani vteřinu!! Jsou jak blechy, během vteřiny zmizí z očí. Také děcko mohl někdo přejet nebo toho využít pedofil. Kr.á.va máma.!!!

mazliva.samicka ( 12. září 2016 15:42 )

Tak naší sociálku to rozhodně nerozhází.... Ale asi to bude povedená rodinka...

clarabella ( 12. září 2016 14:47 )

 Tak super, ze decko nikomu nechybělo 4 hodiny. To se bude sociálce libit. Docela by me zajímalo, jestli tu malou nekdo z řidičů odchytil a čekal na PČR nebo proste jen zavolal, ze tam jde a jel dal. Ja bych okamžitě zastavila, hodila na sebe vestu a sla decko se psem zastavit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání