Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miju (8) unesl ze školy její otec. Maminka jí zemřela

Osmiletou Miju unesl ze školy její otec.
Osmiletou Miju unesl ze školy její otec.  (Autor: TV JOJ/Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
29. června 2016
21:33

Ze školy ji proti její vůli sebral otec, vrazil ji do auta a zmizel s ní neznámo kam. Po osmileté Mije ze slovenské Banské Bystrice teskní její prarodiče a teta, její maminka už totiž zemřela. Policie po dívence okamžitě vyhlásila pátrání.

Po smrti maminky svěřil soud předběžně Miju do péče jejích prarodičů z Banské Bystrice. To se ale nelíbilo jejímu otci z Jihoafrické republiky, který se rozhodl, že ji unese.

Šla do školy, babička ji doprovázela. Poslední kus cesty šla s kamarádkami,“ řekla TV Joj teta Miji. „Naposledy ji viděli v přítomnosti otce,“ dodala banskobystrická policejní mluvčí Andrea Petrovičová.

Podle příbuzných přicestoval Mijin otec z Jihoafrické republiky, kde žije. Děvčátko se tam narodilo, ale před pár lety se s mámou vrátilo na střední Slovensko. Od té doby nebylo s otcem v pravidelném kontaktu.

Nevídali se. Jenom párkrát se viděli, když sem přijel,“ dodala teta dívky. Maminka Miji zemřela po těžké chorobě před dvěma měsíci. Podle rozhodnutí Krajského soudu v Banské Bystrici se mají o holčičku starat její babička a dědeček.

Momentálně je svěřená prarodičům. V Banské Bystrici žije už čtyři roky s prarodiči i se mnou,“ dodala teta. Příbuzní nyní trnou strachy. Holčička má vypnutý mobil. Všichni se bojí, že ji otec unese do své domoviny.

Video  Reportáž TV Joj o unesené Mije  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi