Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tudy se dostal Adam do potrubí? Foto mřížky z libereckého bazénu smrti

Autor: els - 
7. září 2016
19:25

Potrubí v bazénu, kde v sobotu zemřel čtrnáctiletý Adam, chránila nerezová asi půlmetrová mřížka. Tu někdo vytrhl nebo vykopl, a z libereckého bazénu tak udělal bazén smrti.

Nerezová mřížka z bazénu, jejíž fotku poskytla serveru tn.cz čtenářka Dáša, která byla v libereckém bazénu asi před měsícem se svým přítelem a náhodou ji na snímku zachytila, by měla bezpečně zakrývat odtokové potrubí divoké řeky. To se však nestalo, protože mřížka byla vytržena či vykopnuta.

Silnou nerezovou síťku by ze zdi nemělo být možné jen tak vytrhnout. Podle odborníků se však z fotky nedá posoudit, zda bylo potrubí dostatečně zabezpečené. „Jen podle fotky se to nedá určit, neznáme rozměry ani materiál. Jsou potřeba fyzikální měření přímo na místě,“ vysvětlil Bohumil Šťastný z Asociace bazénů a saun serveru.

Když náhle v sobotu v bazénu začaly plavat úlomky zdiva a dlaždiček, plavčík atrakci uzavřel. V té době již kamarádi postrádali čtrnáctiletého Adama, jehož tělo bylo zaklíněno v potrubí za mřížkou.

Chlapce pak policisté hledali celé hodiny. Nakonec jeho bezvládné tělo našli v potrubí za mřížkou. Podle tn.cz byla prý uvolněna jen na jedné straně, a tudíž se za chlapcem hned zase zavřela.

Liberecký bazén je v současnosti uzavřen a Adamovi kamarádi udělali před vchodem pomníček. Zde lidé pokládají svíčky a květiny. Poslední rozloučení s chlapcem je pak naplánováno na pátek.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání