Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Moc mi pomáháte, vzkázala maminka utopeného Adama. Jeho kamarádi ji dojali vzpomínkami

Autor: ljš - 
6. září 2016
19:25

Byl to skvělý kluk a oni chtějí, aby to všichni věděli. Kamarádi Adama (†14), jehož tělo bylo nalezeno v potrubí divoké řeky libereckého bazénu, se s ním v pondělí přišli rozloučit na pietní akci před bazénem, kde zemřel. Po internetu pak šíří řadu vzpomínek na milovaného kamaráda. Video, které o něm sestříhali, dojalo i chlapcovu maminku.

Video na počest zesnulého Adama sestavil jeho kamarád Honza, který s ním vyrůstal. „Osobně jsem ho znal už dobrých 9 let. Pamatuji ty časy, kdy ke mně o prázdninách vždycky jezdil a pak jsme si pod trampolínou stavěli bunkr. Pak jsme se rozhodli udělat opravdový a za pomoci mého strejdy jsme si ho postavili a tam trávili veškerý čas. Bylo to dobré dětství a ještě lepší vzpomínky. Vzdávám hold a čest Adamovi!“ napsal k videu.

Desítky fotek usměvavého chlapce zachycují jak na fotbale, který miloval, tak ve škole nebo venku s kamarády. Mezi těmi byl skutečně oblíbený. „Nedokážu si na Mártym vybavit ani jednu zápornou věc. Ten kluk byl skvělý ve všech ohledech,“ napsal v dojemné vzpomínce jeho spoluhráč Mikuláš, který odstartoval vlnu příspěvků s hashtagem #bojujemezaadama.

Jak video, tak Mikulášův text velmi dojal Adamovu maminku, která pochopitelně prožívá nepředstavitelnou bolest. „Moc vám všem děkuju. Moc mi pomáháte, když to čtu, tak cítím, jak byl milovaný. Moc si toho vážíme,“ vzkázala. Na pondělní vzpomínkové akci před bazénem, kterou uspořádali Adamovi kamarádi, ale rodiče chyběli. Přesto je obrovská účast a vlna soustrasti podle známých rodinu dojala.

Adam zemřel v sobotu odpoledne v libereckém bazénu. V atrakci divoká řeka ho vtáhlo čerpadlo do potrubí. Zatím ale není jasné, jak se tam mohl dostat. Rouru totiž měla chránit nerezová mřížka.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání