Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vrah Lumír Moric spáchal sebevraždu ve vězení, byl odsouzený na doživotí

Autor: ČTK, shp - 
31. srpna 2016
10:37

Zbytek života ve vězení strávit nechtěl. Raději se proto zabil. Ve věznici ve Valdicích spáchal doživotně odsouzený vězeň Lumír Moric sebevraždu. Za mřížemi byl kvůli vraždě manželského páru.

"Okolnosti úmrtí doživotně odsouzeného vyšetřují vnitřní orgány vězeňské služby i policie," řekla mluvčí valdické věznice Eva Francová. Mluvčí bližší informace k úmrtí nechtěla uvést. Pouze potvrdila, že vězeň byl v cele sám.

Moric s komplici Michalem Zágorou a Jiřím Bohdálkem v únoru 2013 popravil manželský pár z Ostravy. Následně ho zakopali v garáži. Těla v zemi poté zabetonovali. Všichni měli velký dluhy a potřebovali peníze.

Případ přitom patří k jedněm z nejděsivějších v České republice. Se zavražděným mužem se znal Bohdálek, který ho vylákal ven pod záminkou obchodu. Moric se Zágorou ho poté napadli, spoutali a v autě přivezli do pronajaté garáže.

Tam ho chladnokrevně zastřelili a tělo hodili do předem vykopané jámy. Že ho zabijí, věděli dopředu. Báli se, že by proti nim mohl svědčit. Po jeho smrti se vkradli do mužova domu, kde napadli jeho manželku a ukradli asi 230 tisíc korun.

Ženu pak odvezli do garáže, kde ji také popravili. Nebohá oběť viděla před svou smrtí tělo zastřeleného muže. Těla poté zasypali a mrtvoly zabetonovali. Jediný Bohdálek se k činu přiznal. Moric tvrdil, že o vraždění nic nevěděl a přimotal se k němu.

Byla to poprava. Při popisování jejich činů někdy docházejí slova. Kam jsme to došli? Někde na Sicílii nebo do Jižní Ameriky?“ řekl loni v březnu soudce krajského soudu Miroslav Mucha podle iDnes.cz, který udělil Moricovi doživotí. Nejvyšší soud poté jeho rozsudek potvrdil.

taktone ( 6. srpna 2017 15:22 )

Moric známá firma v Bohumíně - celá rodina jen kriminálníci, Kateřina Zagorová první manželka Zagory rozvedla se a pořídila si děcko i s L. Moricem takže dva děcka každé s jiným ale oba fotři vrazi. Zina Nováčková - náměstek pro ošetřovatelskou péči BMN a.s. tchyně Zagory, její dcera Lenka se rychle rozvedla a jména Zagorová se zbavila

Jacktheripper ( 31. srpna 2016 23:16 )

 Tak za prve!Vsichni jste tady chytrovny co vi hovno!Zabity Muszanski Zbigniev byl lichvar...o tom neni pochyb.Manzelka Jarmila se s nim mela dobre a Zagora Muszanskemu postavil barak za levno protoze si pujcoval penize do podnikani ktere slo do ***e.Moric figurka z Bohumina byl blbecek ktery v podstate okopcil sveho fotra ktery sedel taky za vrazdu.Bohdalek byl byvaly celnik ktery presel na druhou stranu a vydelaval vselijak!Kdyz mu typek prodal auto ktere bylo ukradene a predelane...Bohdalek ve vzteku rozstrilel auto onoho servismana.Jinak celkem nudni blbecci z malomesta kde kazdy o kazdem vi i to...kdy se uprdne.Bylo otazkou casu kdy Muszanskeho nekdo vykrade nebo okrade.Ze to odsrala jeho manzelka je mimo polemiku,nicmene kdo s cim zachazi....tim taky schazi.Moric si uvedomil ze neexistuje sance ze by spatril svetlo sveta z druhe strany a tak si to asi hodil na prosteradle.Bohdalek skona asi starim v base a Zagora vyleze jako duchodce s podlomenym zdravim kdovi kdy.Proc to pisu?Protoze mne serou takove mordy jako jste vy co pisete hovna a jeste s pravopisnyma chybama.Hnupi.

zlobit ( 31. srpna 2016 19:07 )

A jak to víš, tys u toho byl?

marlen52 ( 31. srpna 2016 17:20 )

vůbec ho nelituju

clarabella ( 31. srpna 2016 14:55 )

 Borec byl opakovaně trestně stihananej bez šance na nápravu. Lito mi ho neni. Ušetřil nam peníze za jeho mnohaleté vězněni. A ze zabil lichváře a jeho ženu.... o jedno ksindla min. Kdo s čím zachází .....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání