Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Praze se ztratily dvě seniorky: Trpí Alzheimerovou chorobou a jde jim o život

Pražská policie hledá dvě seniorky trpící Alzheimerovou chorobou.
Pražská policie hledá dvě seniorky trpící Alzheimerovou chorobou.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, lm - 
30. srpna 2016
23:21

V Praze se nezávisle na sobě ztratily dvě seniorky. Obě trpí Alzheimerovou chorobou a s ohledem na onemocnění mohou být v přímém ohrožení zdraví či života. Pomozte policistům ženy najít.

Pražská policie jako první vyhlásila pátrání po 69leté Ivance Šenkýřové. Seniorka z pražské Hostivaře byla naposledy viděna dnes krátce po 14:00 na Vršovickém náměstí.

Pohřešovaná žena na Vršovickém náměstí seděla na lavičce před Českou spořitelnou a čekala na své blízké. „Vzápětí odešla neznámo kam. Není vyloučeno, že nastoupila do některého z prostředků MHD a tímto způsobem cestuje po Praze,“ sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Hledaná žena je asi 165 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má oválný obličej, hnědé oči, dioptrické brýle se širokými rámečky fialové a hnědé barvy a krátké hnědé rovné vlasy obarvené na odstín mahagon.

Pražští policisté rovněž pátrají po 73leté Marii Brožové z Vršovic. "Žena byla naposledy spatřena krátce po 18. hodině na tramvajové zastávce u stadionu Bohemians v Praze 10, kde v nestřeženém okamžiku nastoupila do vozu dosud nezjištěné soupravy a odjela ve směru na Strašnice. Hledaná žena u sebe nemá žádné doklady ani mobilní telefon," uvedla Zoulová.

Pohřešovaná Marie Brožová je přibližně 170 centimetrů vysoká, střední postavy. Má hnědé, místy prošedivělé vlasy s černou čelenkou a modré oči. Na sobě by měla mít bílé kalhoty a bílé triko s nápisem FREEWAY.

Podle policie mohou obě ženy kvůli své nemoci působit dezorientovaně a zmateně a rovněž mohou být ohroženy na zdraví i životě. Policie prosí o pomoc při pátrání veřejnost. „Jakoukoli informaci o hledané přijmou policisté prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158,“ doplnila mluvčí.

Pražská policie hledá dvě seniorky trpící Alzheimerovou chorobou. Pražská policie hledá dvě seniorky trpící Alzheimerovou chorobou. | Policie ČR

jiznicechy ( 31. srpna 2016 06:21 )

Hm, strčíš je do ústavu - a do kterého? To se nahledáš...nikde je nechtějí. V normálním Domově důchodců je nevezmou, potřebují speciální péči a ústavů pro ně je málo, nikam je nedostaneš, v tom je ten vtip. Nebo se prohneš s placením, ale na to normální plat nebude stačit - pak se Ti o ni starat budou. V Praze neseženeš ani LDN, natož ústav pro nemocné Alzheimerem - ani do té LDN ti je s touhle diagnozou nevezmou.

ok2uds ( 31. srpna 2016 05:16 )

sheila 16 Ty jsi ale trubka !!

jiznicechy ( 31. srpna 2016 01:43 )

Kdyby to byla Tvoje matka nebo babička, to bys měla také takhle přiblbé kecy ty chytrá Milko?

Shelby16 ( 31. srpna 2016 01:18 )

Dvě popletené báby snad se budou držet v Praze, a třeba na Hl. nádraží je najdou. Hlavně, aby neodcestovali do Tater na Slovensko, kde je může sežrat medvěd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání