Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

12 zadržených na festivalu Hip Hop Kemp: 3 kila marihuany a 200 000 korun výdělek

12 zadržených na festivalu Hip Hop Kemp: 3 kila marihuany a 200 000 korun výdělek
12 zadržených na festivalu Hip Hop Kemp: 3 kila marihuany a 200 000 korun výdělek  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
21. srpna 2016
16:52

Policisté při kontrolách na festivalu Hip Hop Kemp, který v noci na neděli skončil v Hradci Králové, zajistili přes tři kilogramy marihuany. V souvislosti s drogovými delikty na festivalu zadrželi 12 lidí, deset z nich obvinili. ČTK to řekla mluvčí královéhradecké policie Hana Klečalová.

„U zadržených osob jsme kromě marihuany zajistili také přes 200.000 korun jako výnos z prodeje drog,“ řekla mluvčí. Obviněným hrozí v případě prokázání viny čtyři až osm let vězení.

Policisté také dohlíželi na dopravu v okolí královéhradeckého letiště, kde se festival konal. „Při silničních kontrolách jsme odhalili devět řidičů, kteří řídili pod vlivem omamné a psychotropní látky, a čtyři motoristy, kteří požili před jízdou alkohol,“ řekla Klečalová.

Na festivalu vystoupilo za tři dny na několika podiích pět stovek hudebníků, do Hradce nedorazil původně avizovaný rapper MethodMan, kterého pořadatelé nahradili formací EPMD. V Hradci Králové například vystoupili Redman, rapper Machine Gun Kelly či A.F.R.O. Podle údajů pořadatelů z pátku do areálu dorazilo na 23.000 fanoušků hiphopové hudby. Mluvčí festivalu Kateřina Dědková dnes ČTK řekla, že celkové údaje o návštěvnosti letošního ročníku zatím nemá k dispozici.

První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Kvůli velkému zájmu návštěvníků ale tamní areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště. Například loňský ročník navštívilo 25.000 lidí, což bylo zhruba o desetinu více než předloni.

Tomáß Doležal ( 23. května 2023 10:34 )

Tráva je fakt hrozná co na tom že je zdravější než alkohol,radši hulič trávy než psát pro Blesk

asijo ( 21. srpna 2016 18:11 )

Havlova generace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání