Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vařili pervitin a převáželi ho ve falešné sanitce: Jeden hrál doktora, druhý pacienta

Vařili pervitin a převáželi ho ve falešné sanitce: Jeden hrál doktora, druhý pacienta
Vařili pervitin a převáželi ho ve falešné sanitce: Jeden hrál doktora, druhý pacienta  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
20. července 2016
12:56

Policisté zadrželi při akci s krycím názvem Balvan dva muže, kteří podle nich na Příbramsku vyráběli pervitin. Za 1,5 roku uvařili podle kriminalistů několik kilogramů drogy v hodnotě zhruba 19 milionů korun. Pervitin převáželi ve falešné sanitce, aby se vyhnuli policejním kontrolám. „Policie u nich navíc našla nelegálně držené zbraně. Oběma mužům hrozí až 12 let vězení,“ řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

„Největší kuriozitou tohoto případu je, jak dokonalou kamufláž použili k přepravě pervitinu, ale i léků a chemikálií potřebných k jeho výrobě. Obstarali si vozidlo sanitní služby a oděv záchranáře včetně doplňků od nášivek až po boty. Byli velmi precizní, nezapomněli ani zfalšovat průkaz zdravotníka. Čtyřicetiletý muž sanitku řídil a jeho čtyřiatřicetiletý komplic si hrál na pacienta,“ uvedla mluvčí.

Řidič sanitky navíc správně neměl usedat za volant, kvůli 12 trestným bodům měl blokovaný řidičský průkaz. Po mladším z mužů bylo už delší dobu kvůli podobné trestné činnosti vyhlášeno celostátní pátrání.

Policisté podezřelé sledovali několik měsíců. Drogu podle Schindlové vařili v garáži rekreačního objektu na Příbramsku. Koncem minulého týdne, když připravovali novou dávku drogy, je zadržela zásahová jednotka. Kromě kompletní varny a chemikálií u nich policisté zajistili i půl kilogramu pervitinu, pět střelných zbraní, z toho tři nelegálně držené včetně samopalu s tlumičem i optikou, a dále 500 kusů střeliva. „Samozřejmě bylo zajištěno i sanitní vozidlo, kterým vše potřebné přepravovali,“ dodala mluvčí.

Video  Vařili pervitin a převáželi ho ve falešné sanitce: Jeden hrál doktora, druhý pacienta  - Policie ČR
Video se připravuje ...

ejvm1712 ( 20. července 2016 17:50 )

Venca by jim dal okamžitě milost,páč sám taky drogoval. Pak se pochcal,posral a bylo mu fajn.

escobar2011 ( 20. července 2016 13:31 )

Nejspíš se inspirovali filmem "Zítra budeme chytřejší staroušku" (jak odváželi ze skladu kradený alkohol sanitou - žlučníkový záchvat šéfa skladu) Noooo ... měli to chytře vymyšlené ! Holt české hlavičky ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání