K potyčce mezi dvěma rodinami došlo v úterý odpoledne v Olomouci na třídě Svobody. Podle svědků bylo napětí v okolí cítit už dopoledne, později se ovšem konflikt značně vyostřil.

Po obědě se do rvačky podle serveru Deník.cz zapojilo přibližně 20 lidí. A nešlo o žádný pěstní souboj – dle svědků byli lidé ozbrojeni baseballovými pálkami či dokonce mačetami.

Na místě zasahovalo hned několik policejních jednotek. Podezření o ozbrojený útok se potvrdilo vzápětí – jeden z mužů utrpěl sečná poranění. „Zdravotnická záchranná služba ošetřila na místě zraněného pětatřicetiletého muže s řezným poraněním levé horní končetiny a poraněním kolene a následně ho převezla na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Olomouc,“ řekl serveru Olomouckádrbna.cz mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

„Přestože se napadený muž snažil utéct, způsobili mu sečné a řezné zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici a další léčení. Oba pachatelé byli bezprostředně po útoku zadrženi olomouckými policisty,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Ve čtvrtek byli dva muži obviněni z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví. Policisté podali podnět na vzetí do vazby. „Soudce návrh státního zástupce akceptoval a v pátek dopoledne jsme čtyřiatřicetiletého muže ze Slovenska a sedmatřicetiletého muže z Olomouce eskortovali do vazební věznice,“ dodala Štrbáková.