Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn (†10) senátora přišel o hlavu! Zemřel při hororové nehodě na nejvyšším toboganu světa

Autor: shp - 
9. srpna 2016
10:58

Chtěl zažít napětí a adrenalin z pádu na největším toboganu světa jako každý jiný kluk. Caleb Thomas Schwab (†10) však za to zaplatil vlastním životem. Syn senátora při sjezdu 51 metrů vysokého toboganu Verruckt v Kansasu vypadl z raftu a bezpečnostní rámy se sítí mu urazily hlavu.

Co se přesně stalo, je předmětem vyšetřování. Svědek Esteban Castaneda však popsal televizi ABC 7, co sám viděl na vlastní oči. K toboganu se otočil poté, co uslyšel hroznou ránu. Uviděl, jak chlapcovo tělo leží pod toboganem v tratolišti krve.

Běžel blíž a všiml si, že se zdejší plavčík snaží udržet davy lidí stranou od krvavé podívané. Castaneda se však přesto snažil dostat přes něj, aby mohl chlapci pomoci. Myslel si, že leží hlavou k zemi. Jenže muž mu odvětil, že se již nic dělat nedá.

Když se Castaneda podíval blíže, uviděl, že Calebovo tělo nemá hlavu. S hrůzou se pak podíval na raft, v němž bylo první místo prázdné. Právě tam s největší pravděpodobností Caleb seděl.

Za ním seděly dvě ženy, které obě utrpěly zranění. Jedna z nich má zlomenou čelist, druhá kost v oblasti obličeje. „Je to nejhorší den mého života,“ prohlásila jedna z nich, ale jmenována být nechtěla.

Podle všeho se raft ve výšce asi 15 metrů odrazil od skluzavky, v níž plavba připomíná spíš pád, a způsobil tak Calebovo vypadnutí. Dítě bylo na místě mrtvé a nebylo mu jak pomoci. Rodina senátora Scotta Schwaba je zdrcena.

Michele a já chceme poděkovat přátelům a rodině za vyjádřenou podporu a soucit při náhlé ztrátě našeho syna,“ prohlásil senátor za sebe a manželku. Caleba oba označili za světlo jejich životů.

barcisz ( 10. srpna 2016 10:26 )

Taky nechápu co tam dělal,mého bráchu nepustili v Řecku v aquaparku na vysokou skluzavku a to byl v podobném věku a ta skluzavka byla oproti téhle pohádka. Asi budou na vině i rodiče,kteří ho tam protlačili..

anyyt ( 9. srpna 2016 13:56 )

 oprava * amici musi mit....

anyyt ( 9. srpna 2016 13:53 )

 Jak jinak. Vypatlany amiciusimit vsechno nej nej mega giga...a pak to takhle dopada. To se dalo u tak de.bilni atrakce ocekavat. Maj co chteli. A ty lidi co na to lezou jsou totalni bezmozci. Dobre jim tak.

labid ( 9. srpna 2016 11:54 )

Nejdůležitější je ani v krizových situacích neztrácet hlavu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání