Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Těla nebožtíků tlela na chodbě pohřebního ústavu: Podle policie jen přestupek

Autor: lm - 
5. srpna 2016
21:00

Překvapivou dohru má otřesný případ chování pohřební služby v Horažďovicích na Klatovsku. Společnosti se hromadila na chodbách těla nebožtíků a některá tam prý mohla být i řadu dní. Majiteli pohřební služby původně hrozilo obvinění z trestného činu hanobení lidských ostatků, podle policie ale spáchal pouze přestupek!

Šokující pohled čekal pracovníky Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje poté, co na oznámení anonyma přijeli zkontrolovat pohřební ústav v Horažďovicích. Na chodbě společnosti se válelo několik neuložených těl v naprosto nevyhovujících podmínkách. Jak dlouho těla mimo chladicí boxy ležela, není jisté – mohlo to být ale i několik dnů. U mnohých se už rozjížděly hnilobné procesy a hrozila epidemie.

Majiteli společnosti hrozilo obvinění z trestného činu hanobení lidských ostatků, k velkému překvapení místních i starosty Michaela Formana to klatovská kriminálka ale vyhodnotila jinak. „Nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že se jedná o trestný čin. Věc byla předána správnímu orgánu k projednání přestupku,“ řekla FTV Prima policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Manželka majitele ústavu Soňa Hošková firmu od počátku bránila. Serveru Deník.cz řekla, že jde o hon na čarodějnice a za všechno může město, které se jich chce zbavit. To prý pohřební službě zvýšilo nájemné a nedodalo jim mrazák. 

„Celá situace vznikla také na základě toho, že máme tři pobočky a všude se vyřídily nějaké pohřby. Těla byla na chodbě proto, že byla připravena na odvoz do Blatné. Je to vše o kumulaci a já přiznávám, že jsme to měli mít více podchycené a další těla nepřijímat, ale bohužel se to takto sešlo. Je to i tím, že si nevoláme hned před pozůstalými, že bude další tělo, zda máme místo v lednici,“ vysvětlovala tehdy Hošková.

Sám majitel pohřební služby ale svůj čin omlouval nyní pro FTV Prima trochu jinak, prý jde o konkurenční boj a lidi na chodbu někdo naskládal schválně. „Ti lidi už měli být dávno odvezení a zaměstnanci, nebo jeden, udělal to, co udělal. Byla tam garáž k dispozici, kam já jsem nechodil, a navezl bohužel ty lidi zpátky,“ uvedl Karel Hošek s tím, že v pohřebnictví podniká bez problémů 30 let.

Živnostenský odbor zatím nepravomocně zrušil majiteli živnostenské oprávnění. Majitel je připraven bránit se u soudu a podal několik trestních oznámení na očištění jména. Podle informací MF DNES oznámení míří proti dvěma bývalým zaměstnancům.

bibijana ( 6. srpna 2016 13:33 )

Souhlas, ty morální hodnoty mají úředníci,politici,policie a justice jaksi pomíchané.Nedávno se psalo,jak na Slovensku odmítnul majitel svého hotelu ubytovat nějaké Turky. Hrozí mu několikamiliónová pokuta za diskriminaci.Ale tady mrtvý člověk, nebo týrané a ubité zvíře je jenom věc a v podstatě člověk s tím může nakládat, jak je mu libo.Bordel všude,kam se podíváš.

sores ( 6. srpna 2016 10:25 )

 Český bordel v našem buranově!!! Neúcta a hlavně velmi ale velmi nízké tresty. Ve vyspělých státech okamžitě seberou licenci za takový rádoby přestupek!! U nás se udělá tytyty a jede se dál. A lidi drží hub.u. Proč za každým svinst.vem nevyrazí do ulic a nestávkují?????? Vždyť jde o lidi, pohlavárům je vše u pr.de.le kdy už to češi pochopí?????

gabreta ( 5. srpna 2016 23:10 )

Nedělej si iluze, že už jsem mockrát přemejšlel, jestli to všechno mělo cenu a jestli to za to stálo!

havran2 ( 5. srpna 2016 21:41 )

A tak my tady žijeme ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání