Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Mladíci z ústavu v Boleticích plánovali vraždu a znásilnění dívky (9), domlouvali se šiframi

Autor: Jana Ulrichová - 
3. srpna 2016
18:10

Hrozné, pro normálního člověka nepředstavitelné. Čtveřici mladých grázlů (16 až 19) z boletického ústavu se totiž velice zalíbila představa zabíjení. Plánovali vraždu otce a sestry jednoho z nich, pomýšleli ale i na smrt dalších lidí. Přišlo se na ně díky zachycenému dopisu.

Mladíci, jejichž jména a tváře kvůli nízkému věku nelze naplno zveřejnit, teď stojí před soudem za plánování vraždy a znásilnění. Chtěli zabít otce jednoho z nich, vzít z jeho domu peníze, cennosti a dvě auta, dům zapálit a zmizet v cizině.

Dohadovali se i o tom, co udělají s malou sestrou (9), pokud bude v tu dobu doma. Její bratr (dnes 18) prý pak chladnokrevně prohlásil, že si ji zabije sám. Dva z jeho společníků (16 a 17) se zase těšili, jak ještě předtím dívenku znásilní.

Své ďábelské plány si zapisovali v šifrách. Pod heslem „úklid a manipulace“ plánovali způsob, jakým se zbaví těl, „prostředky“ byly zbraně. Nápad Jiřího S. (19), jediného ze čtveřice, který byl v té době už plnoletý, na použití paralyzéru šmahem zamítli. Rozhodovali se mezi sekerou a kuchyňským nožem. Sekera se jim líbila víc, protože „stačí jedna rána.“

Z dopisu, který nejmladší z mladíků (16) napsal později matce z vazby, navíc vyplynulo, že zřejmě pomýšlel i na další vraždu. Matce totiž radil, ať opustí svého přítele, který ji napadá, a sliboval jí, že až vyjde ven, zabije ho. „Chcípne mi pod rukou,“ napsal prý doslova. Soud včera dokončil dokazování. Závěrečné řeči a rozsudek zazní 15. srpna.

Záložní plán

Mladíci měli plán i pro případ, že by se jejich vražedné záměry provalily. V takovém případě prý byli podle nejmladšího domluveni, že vinu svedou jen na jednoho z nich. Doufali, že tak se dostanou z vězení na svobodu dříve.

2aaa2 ( 3. srpna 2016 20:49 )

naidka ( 3. srpna 2016 20:31 )

I když rodiče jednoho z nich měli dvě auta a peníze?

milofr ( 3. srpna 2016 20:25 )

a co je to rom, já znám jen cigoše a tihle jsou tutový

vosavopruz ( 3. srpna 2016 19:51 )

asi nikdy nehráli Commandos

naidka ( 3. srpna 2016 19:41 )

Při provalení měli záložní plán, že vinu svedou jen na jednoho z nich. To jako tahali sirky, kdo to bude nebo to bylo dobrovolné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání