Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Další zbraně i stovky nábojů: Střelec na exekutora měl doma arsenál

Autor: bru/ČTK - 
21. července 2016
15:05

Kriminalisté při domovní prohlídce u dlužníka, který v Ostravě postřelil exekutora a úřednici, našli další střelné zbraně. Objevili i stovky nábojů. Zraněný exekutor je stále na JIP, není ale v ohrožení života.

Policisté již začali s výslechy svědků a přibráni byli i znalci, například z oboru genetiky, daktyloskopie či balistiky. "Vrchní komisař nařídil soudní pitvu zesnulého," uvedla Holčáková.

Zbraně, které policisté objevili při domovní prohlídce, byly nabité. Už ve středu policisté zajistili zbraň, z níž útočník střílel a spolu s ní zhruba 90 nábojů. "Při dnešní domovní prohlídce byly ovšem zajištěny i další náboje do této zbraně," doplnila mluvčí.

Zdravotní stav jednapadesátiletého exekutora a sedmatřicetileté úřednice, které ve středu v Ostravě-Hrušově nelegálně drženou útočnou puškou postřelil šedesátiletý dlužník, je stabilizovaný. Oba nadále zůstávají v péči lékařů Fakultní nemocnice Ostrava. Řekl to náměstek pro léčebnou péči Josef Srovnal. Útočníka policie zastřelila.

Oba pacienti jsou na traumatologickém centru. Úřednice, která exekutora doprovázela jako nezúčastněná osoba a utrpěla méně závažná poranění, leží na standardním oddělení. Lékaři zatím neočekávají, že by ji propustili do domácího léčení. Muž, který byl po střelbě zraněn vážněji, nadále zůstává na jednotce intenzivní péče.

Policisty na místo přivolal exekutor, který si nebyl jistý svou bezpečností. Když na místo dorazili, chtěl zahájit exekuci. Policisté šli k domu první, civilisté za nimi. K domu už ale nedošli, muž vyšel ze dveří a začal střílet. Policisté palbu opětovali a muže zastřelili. Kromě exekutora a úřednice dlužník lehce zranil také zasahujícího policistu.

Podle kriminalistů mohl být útok předem připravený a promyšlený. Střelec měl v dosahu další tři zásobníky s 90 náboji. Na místě byli i další lidé – zaměstnanci stěhovací služby či zástupce majitele budovy. Podle exekutorské komory byl dlužník o postupu informován a několik týdnů měl možnost se z bytu vystěhovat, což neučinil. Případ kriminalisté kvalifikovali jako pokus o vraždu.

54321 ( 30. července 2016 22:36 )

mně by hrozně zajímalo co bys chtěl dostat před nezavyslí soud ? ))) pravně to zcela v pořádku ! jediné co by soud mohl najít že se jedná o nemorální podnikaní nic víc ! udělal by tyty to se nesmí fuj a tím by to skončilo , ale ne pro tebe mněl bys akorát do konece života problémy nic víc

54321 ( 27. července 2016 12:54 )

a další chytrá hlavinak která zná problem a určítě tady bydlí bakalovy už nic nepatří aspon ne přímo všechno prodal najký firmně navíc kdo se stěhuje "socialně slabé" je mněsto ! a jeden pan z Indie mně nejvíe pobaví jak všíchni znaji problemy jiných i když o nich nic nevědí ! jak bych to jen řekl prvně řeště svoje problemy kolem sebe ! máte jich kolem sebe dost !

54321 ( 24. července 2016 20:01 )

ty seš opravdu idiot co by se mněl léčit ! nebo se taky chistáš vraždit ? !! nešlo o exekuci na majetek ! ale o vystěhovaní z duvodu že mněl šilený bordel jak v domně tak na zahradě ! a nebyl to jeho majetek bydlel tam v nájmu !!!!!!! tak bych na vašem místě raději nic nepsal když o daném incidentu nic nevíte !

54321 ( 24. července 2016 17:04 )

ach jo ! mně by zajímalo kdo zvás byl u toho incidentu ? asi nikdo ! ja tam byl ! nešlo o exekuci na majetek a ani dum ! šlo jen o vystěhovaní !!! navíc ten člověk co bydlel v najmu toho domku byl psychopat ! zbiral kde jaky bordel a schromaždovalho na zaghradě ! navíc pitlačil ! o čem věděla i police a uřady ! upitlačená zviřata nechával schnit na zahradě mezi bordelem co tam naschromaždil ! navíc nebyl snad mněsic kdyby nemněl z najkým kolemjdoucím konflikt ! většinou verbální , několikrát i fizický ! dicky se to řešílo na uřadě ! policie to dicky předala mněstkému uřadu jako přestupek proti soužití ! což byla obrovská chyba !! několikrát v minulosti dotyčný pachatel vyhrožoval sousedum zabitím že jim podpálí barák auta atd ! policie nikdy nic neřešíla !!! spíše na opak stěžovatelum na ono člověka domlouvala že si ho nemaji všímat apodobně !(osobní skušenost) Je pravdou že dotyčný pachatel se opravdu na utok připravoval ! kdyby nebylo rychlého zasahu policisty který byl na místě ! vystřílel by všechny sousedy ! pachatel řekl svojim "kamarádíčku" kteří tam snim den co den chlastaly řekl že se tam nemají ukazovat dva dny ! čili exekutora čekal připravený ! více se k tomu nebudu vyjadřovat věc je stale ve vyšetřovaní ! takže tedka ho mužete litovat ! dělat zněho hrdinu ! jsem zvědavy co by jste říkaly kdyby jste mněly takového souseda ! který by vas ohrožoval i vaše děti ! a podotýkám že exekutory tak najk nemusím

PravdaPravdiva ( 24. července 2016 13:45 )

Si asi blesk myslí, že mě zabrání říkat pravdu, blesk ač mírně vybočuje, je stejná šlápota vedena psychicky labilním feťákem že novotný, otec na tebe musí být hrdý, chvástat se a fetovat kokain tě naučil dobře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání