Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svědek střelby v Ostravě: Policista mi zachránil život, sklopil střelci (†60) zbraň!

Autor: lm, ČTK - 
20. července 2016
20:21

Jedem mrtvý a tři zranění. To je výsledek dnešní střelby v Ostravě, kterou rozpoutal šedesátiletý muž, jehož přišli soudně vystěhovat exekutoři. Tragická bilance ale mohla být ještě horší, kdyby policisté rychle nezasáhli. Přímý svědek tvrdí, že jim strážce zákona svou pohotovou reakcí zachránil život.

Šedesátiletý muž dnes ráno v Ostravě postřelil nelegálně drženou útočnou puškou exekutora, úřednici, která jej jako nezúčastněná osoba doprovázela, a zasahujícího policistu. Ještě před střelbou vykonavatel přivolal policisty. Ti střelbu opětovali a útočníka zastřelili.

Účastníkem exekučního řízení byl i zaměstnanec stěhovací firmy, který měl na příkaz exekutora naložit mužovy věci. Ten pro FTV Prima uvedl, že jim všem strážci zákona zachránili život. Na místě v době střelby bylo dalších osm lidí. „Držel v ruce velkou zbraň, pušku. A ten policista nám zachránil život. Jsem stále v šoku. Policista nám ale zachránil život, skoro všem co tam byli. On mu tu zbraň sklopil dolů, vyšly nějaké výstřely. Já jsem se sehl, lidi začli řvát a všichni se rozutekli,“ popsal děsivou scénu Stanislav Malý v Krimi zprávách. Stanislav se posléze snažil z místa odtáhnout do bezpečí ležící vyděšenou ženu, zřejmě právě postřelenou úřednici.

Video  Odvoz těla střelce  - Blesk TV/Pavel Ryšlink
Video se připravuje ...

Podle kriminalistů mohl být útok střelce předem připravený a promyšlený. Střelec měl v dosahu další tři zásobníky s 90 náboji. Podle svědka jednal střelec s rozmyslem a při otevírání branky na pozemek konstatoval klidně: „Já být váma, tak to nedělám.“ Pak údajně se slovy „já jsem vám to říkal“ zašel dovnitř pro zbraň, namířil a vystřelil.

Podle některých sousedů byl muž problémový. „Znala jsem jeho přítelkyni. Ta údajně o exekuci vůbec nevěděla,“ řekla třiapadesátiletá Jindřiška Bitová. Podle ní byl zastřelený konfliktní člověk. „Neměl rád lidi, s každým se jenom přel,“ uvedla. Mluví se o tom, že v minulosti pracoval u policie.

Dva výstřely zasáhly do nohou jednapadesátiletého exekutora a sedmatřicetiletou úřednici, která na místě byla jako nezúčastněná osoba. Oba skončili v nemocnici. Muž je zraněn vážněji, žena méně vážně. Postřelen byl i jeden z policistů. Má povrchové zranění.

majojo ( 21. července 2016 03:05 )

Minulý týden se psalo, že třetina rodin v ČR musí vyžít s 30.000,- kč měsíčně. A totéž vynakládá stát na jednoho vězně. Není lepší jít do kriminálu, než se dřít jako magor? Stejně už v tom kriminálu jsme, jen ti zločinci to mají zadáčo. P.S. Měla jsem spolužačku disidentku. Práci sice nesehnala, ale díky své politické orientaci dostávala dotace z demokratické ciziny. Takže byla vítaným zdrojem tuexových poukázek, které prodávala přátelům za 3.50 Kč. Na otázku, proč tak činí a nenakupuje v tom tuzexu sama, odvětila: Tam se krásvo nedostane mlíko a chleba. No a když potřebovala na nájem, koupila si v tuzexu renaulta, prodala ho za koruny a hned bylo na živobytí.

majojo ( 21. července 2016 02:58 )

Tak úřednice je nezúčastněná osoba? To potřebuju vysvětlit. Z jakého úřadu ta úřednice přichází spolu s exekutorem? Z exekutorského snad? Od soudu? Z obecního úřadu? No tak to je potom nezúčasdněná jak prase. Prosím, řekněte mi, že ta paní, nevinná účetní, právě procházela ulicí jdouc do práce, vtom ji chytl za křídlo exekutor a řekl: Milostivá, já jsem exekutor, zástupce státu, pojďte mi něco odsvědčit....

lunatic ( 21. července 2016 01:03 )

A navíc - i emeritní exekutor

agent007 ( 21. července 2016 00:45 )

1) Stěhovák vypadá jako ruský vymahač 2) Exekuotři mají platy nad 300.000,-měsíčně 3) Vykonavatelé co se živí na bídě mají nad 100.000,-Kč měsíčně 4) Stát na vězně vynaloží 30.000,-Kč měsíčně a z lidí díky tomu že neufinancují život tak posílá na ulici pro desítky tisíc dluhů. 5) Ani dizident za komunizu neskončil na chodníku, kdy neměl na jídlo a bydlení! Takže suma sumárům, nemohu mít soucit s tímto gestapem co se luxusne přiživuje na lidském neštěstí.

ivoadIer ( 20. července 2016 23:43 )

90% EXEKUTORŮ JSOU AROGANTNÍ,BEZCITNÝ SVINNĚ JAKO JÁ A MOJE RODINA A ZASLOUŽÍ SI KAŽDEJ POŘÁDNĚ PO DRŽCE JAKO MY A TED MAJÍ O CO SI KOLEDOVALI LÉTA!!!JÁ JIM TO PŘEJU A DOČKÁM SE BRZY!!!!!!!!!!MRTVEJ EXEKUTOR-DOBREJ EXEKUTOR!!!JÁ ŽIJU A HNIJU!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání