Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec plakal v okně zapáchajícího bytu v Pardubicích, byl v něm sám se psem

Chlapec byl v zapáchajícím bytě sám se psem.
Chlapec byl v zapáchajícím bytě sám se psem.  (Autor: Městská policie Pardubice)
Autor: shp - 
20. července 2016
19:34

Plakal a naříkal. Byl zoufalý, že je v zapáchajícím bytě sám se štěkajícím psem. Vyděšeného chlapečka v okně druhého patra pardubického domu si všimla kolemjdoucí. Ta zavolala okamžitě strážníky, kteří mu přispěchali na pomoc. Muži zákona zjistili, že chlapec je doma zavřený ve špatných podmínkách.

Hošíček klečel v okně druhého patra bytového domu. Oznamovatelka o něj měla velkou starost. Strážníci s dítětem navázali kontakt. Chlapec plakal, volal maminku a řekl, že je sám doma. Najednou jako by se zalekl, co všechno uvedl, přestal se strážníky úplně komunikovat a zavřel okno,“ informovala Městská policie Pardubice na svých stránkách. Dítě se nejspíš strážníků bálo.

Muži zákona vstoupili do domu a nalezli dveře daného bytu. Z bytu se ozýval pouze štěkot psa. Strážníkům se podařilo zkontaktovat souseda, který jim uvedl, že v bytě bydlí žena s dětmi, které jsou mladší patnácti let. Jejich matku měl soused vidět naposledy před dvěma dny. Strážníkům se podařilo znovu navázat komunikaci s chlapcem, který byl sám doma pouze se psem a zamčený zvenčí. Pod rohožkou strážníci nalezli klíče od bytu, které zde nechával starší sourozenec,“ uvedla policie.

Strážníci a přivolaní policisté se rozhodli byt otevřít. Uvnitř to vypadalo bídně. „Nacházelo se zde pouze mladší z dětí spolu se psem. Z bytu se šířil silný zápach, byl zde značný nepořádek, psí výkaly, zbytky nedopalků, jídla a hromada špinavých věcí. Elektřina zde byla odpojena. Sociálním pracovníkem bylo rozhodnuto o převozu dítěte do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Pes byl strážníky odchycen a převezen do městského útulku,“ stojí dále ve zprávě městské policie.

Strážníci našli matku chlapečka až večer v místě bydliště. Hlídce řekla, že její druhý syn je u kamaráda. Oba chlapci nakonec skončili u sociálky. Událost nadále prošetřuje policie i pracovníci sociální služby. Vypadá to ale, že se chlapci domů jen tak nevrátí.

papik ( 21. prosince 2016 10:16 )

 To je tzv. "svobodná mtka". Ta, na kterou se chlap vykašle (ale zlořečit přece budeme jen mámě, že si ho vzala a nevěděla, co se z něj vyklube za slabocha). Každé dítě, pokud vynecháme moderní techlologie, jako že chtějí udělat dítě jen z jednoho rodiče (což je mimochodem naprostá šílenost), má nejen matku, ale i otce. Někde se stala strašlivá chyba.

majojo ( 21. července 2016 04:58 )

A copak myslíš, je lepší,když chlapci pláčou po mamince sami doma , nebo když brečej v děcáku? Tam je aspoň umejou a dají najíst.

majojo ( 21. července 2016 03:12 )

Rodina zřejmě neměla sousedy, že. Když už kašlali na to, jak matka zachází s dětmi- radši nic nevidět, že, o tom si popovídáme v mlíkárně, ale kdeže upozornit úřad - snad by jim býval měl vadit alespoň ten bordel a zápach, na to jsme my občánkové citliví. Takže, vážení sousedé, na situaci jste se podepsali taky, a nemalou měrou.

radka.seznam ( 21. července 2016 01:17 )

Teď budou chlapci denně plakat po mamince v ústavu... Moc smutné, s rodinou by se mělo pracovat jinak, než sebrat děti do ústavu a hotovo.... Takhle trpí děti ještě víc...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání