Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otec zamkl ročního syna v rozpáleném autě, zachraňovali ho hasiči

Autor: lm - 
12. července 2016
10:02

Stačilo málo a mohlo dojít k obrovské tragédii. Otec v Banské Bystrici při nakládání nákupu omylem zamkl svého ročního synka v rozpáleném autě. Dítě museli vysvobodit hasiči.

Na parkovišti před obchodem v Banské Bystrici se odehrálo opravdové drama. Muž z Německa tu při nakládání nákupu do kufru omylem uvěznil svého synka v rozpáleném autě. Nevšiml si totiž, že nechal klíče ležet na přední sedačce a auto se po zabouchnutí kufru samo uzamklo.

Dítě bylo připoutané uvnitř v autosedačce a zoufalý otec se k němu snažil dostat. V parném počasí šlo o každou minutu. Panikařícímu otci pomohl náhodný kolemjdoucí, který naštěstí uměl německy. „Zavolal jsem pomoc,“ řekl TV JOJ mladík, který malému chlapci zřejmě zachránil život.

Přivolaní hasiči na místo zavolali odtahovou službu, která dovezla nářadí pro otevírání aut. V případě, že by dítě začalo plakat, byli připraveni okamžitě rozbít okno. Pracovník odtahovky byl naštěstí na místě za pár minut a auto se podařilo rychle otevřít.

„Dítě v uzavřeném vozidle na přímém slunci je ohrožováno teplotou, která je v autě a rapidně stoupá. Tím, že dítě má velmi slabé termoregulační schopnosti, tělo se okamžitě přehřívá. Je nutné pak ihned dítěti doplnit tekutiny,“ sdělil slovenské televizi Tomáš Mýdlo ze Záchranné asistenční služby.

Video  Otec omylem zamkl dítě v rozpáleném autě.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání