Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozvodová tahanice o dítě: 6letý chlapec vyhrožoval sebevraždou, matka napadla úřednici

Autor: dce - 
22. června 2016
11:36

Extrémně vyhrocenou rozvodovou tahanici o dítě řeší policie, soud a sociálka v Praze. Matka se snažila otci bránit ve styku se synem za každou cenu. Teď má na krku desetitisícovou pokutu a trestní stíhání. Napadla totiž sociální pracovnici, když se snažila dítě od matky odebrat. Vyděšený chlapec (6) pak navíc začal vyhrožovat sebevraždou.

Začalo to jako mnoho jiných rozvodových řízení – u soudu. Čtyřicetiletá žena chtěla syna výhradně do své péče, v roce 2013 tedy po krachu manželství podala na svého manžela trestní oznámení, že syna sexuálně zneužíval. Až pak se obrátila na soud.

Otec absolvoval nepříjemné sexuologické vyšetření. Ani to, ani policejní vyšetřování ale zneužívání nepotvrdily. Soudní znalec ovšem zjistil, že chlapec je možná vůči otci zmanipulovaný matkou.

Soud nakonec otci přiznal častější návštěvy, než jaké byly stanoveny původně. Matka rozhodnutí ale nerespektovala – otci bránila ve styku s dítětem a dostala za to pokutu 40 000,- Kč. Ani to ale nepomohlo... Soud na konci loňského roku dítě svěřil do péče otci.

Matka byla ovšem urputná, a tak mělo dojít na odebrání dítěte sociální úřednicí. Ta ale také odešla s nepořízenou. Matka prý nejprve dítě ukrývala ve skříni, pak tvrdila, že má chlapec průjem a bolí ho břicho, takže nemůže odejít.

Když už měla úřednice dítě v náruči, matka ji napadla. „Zezadu ji chytila za vlasy a silou trhla, načež úřednice zavrávorala a musela dítě pustit. Chlapce okamžitě uchopil dědeček a nechtěl ho pustit. Dítě pak začalo křičet, že nikam nepůjde, že se raději zabije. Úřednice tak raději od dalšího pokusu násilím dítě odvést upustila,“ řekl deníku Právo svědek.

Žena je obviněna z maření výkonu úřední osoby a násilí proti úřední osobě, za to jí hrozí až čtyři roky ve vězení. Kvůli vyhrocené situaci v rodině nakonec soud rozhodl chlapce umístit do Centra Klokánek.

Odebrání šestileté Zoji na Slovensku:

Video  Brutální zásah slovenské sociálky: Zoja (6) zkolabovala a skončila v nemocnici  - TV JOJ
Video se připravuje ...

bezejmenna ( 22. června 2016 17:39 )

Bohužel je,ale to se děje u lidí,kteří své sobectví staví nad lásku k dítěti. Není nic horšího,když dítě funguje jako prostředek k vynucení požadavků a nástroj pomsty. Je mi líto všech dětí, jejichž rodiče nedospěli.

jiznicechy ( 22. června 2016 16:56 )

Jediný, koho se nikdo neptá, je dítě. Sociální pracovnice - jak z toho vyplývá - násilím rve dítě od matky a je to v pohodě. Dítě maže na střídavou péči - je jako balík a je to v pohodě a nikdo se ho neptá, jestli by náhodou nechtělo jen jeden domov. Už máme průlomové rozhodnutí, kdy 6 letá holčička bude ve dvou městech 300 Km od sebe a bude chodit do dvou škol. To je přece výhra! Ptal se jí někdo? Přátelé, kdo z vás by chtěl takhle žít jako dítě? A potom chceme, aby takhle vychovávané děti jednou založily pevnou stabylní rodinu. No vždyť zájem dítěte je na prvním místě

1pravda1 ( 22. června 2016 16:04 )

Pokud otec není psychopat, tak se na něho dítě těší.... i kdyby jen jednou týdně se setkalo s otcem a s babičkou, dědečkem z otcovy strany tak je to pro něho dobré, nikdy nevíte, co se matce může stát. Ovšem všichni by museli dodržovat podmínku - nepomlouvat matku dítěte a naopak, to je základ.

1pravda1 ( 22. června 2016 16:01 )

Najednou jsou ti Marksová - ty bezcitná ministryně, Klokánky dobré že? Podle norského vzoru jsi chtěla jen placené pěstouny, které ovšem nemají žádné zkušenosti s takovou problematikou!!!

pekaaaros ( 22. června 2016 14:55 )

Víte proč jsme jako národ tak v pr? Protože rodina je základ státu a jak to u nás s rodinami vypadá, nemusím říkat. Rodina to má být synonymum pro zázemí, sílu. Ta rodina musí žít vlastním duchem. A ty děcka tam maj vyrůstat a vyzrávat. To čemu říkáme rodina tady u nás, to je parodie na rodinu. A víte proč? Protože dospěláci nejsou nic jinýho než nevyzrálí děcka v těle dospělýho. A proč? No protože pochází právě z takových parodií na rodinu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání