Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prodával v Praze nezletilé chlapce na sex: Soud pasákovi zvýšil trest

Prodával v Praze nezletilé chlapce na sex: Soud pasákovi zvýšil trest (ilustrační foto)
Prodával v Praze nezletilé chlapce na sex: Soud pasákovi zvýšil trest (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
18. května 2016
14:36

Za organizování homosexuální prostituce nezletilých chlapců v Praze má jít Václav Dimitrov na osm let do vězení. Rozhodl o tom dnes nepravomocně pražský městský soud, který v případu rozhodoval podruhé. Loni Dimitrovovi vyměřil deset let vězení. Tento verdikt však kvůli pochybnostem nad jeho správností zrušil pražský vrchní soud.

Dimitrov podle obžaloby domlouval nezletilým chlapcům placený homosexuální pohlavní styk s cizinci v letech 2012 a 2013. Podle spisu získal část peněz, kterou si vydělali. Soud ho v minulosti označil za ústřední osobu případu, která zprostředkovala schůzky poškozených s cizinci. Jeho činnost prostředníka byla podle soudu nejškodlivější.

Dimitrov vinu odmítal. Tvrdil například, že byl odsouzen i za skutky, kterých se podle něj dopustili někteří svědci. Kromě trestu vězení ho dnes soud potrestal také desetiletým zákazem pobytu na území Prahy.

Soud zrušil i tříletý trest pro Davida Choda, který podle obžaloby přes Dimitrova některé schůzky domlouval. Na schůzkách dělal řidiče, překladatele či hlídal soukromí. Neplatí i podmíněné tresty za svádění chlapců k pohlavnímu styku, které loni soud uložil Američanovi, Francouzi a Němcovi. Na schůzkách chlapců s cizinci se podle obžaloby odehrávaly různé sexuální hrátky od masáží přes masturbaci po orální sex. Případ těchto čtyř mužů však bude soud projednávat samostatně, jako první se zabýval částí, která se týkala Dimitrova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání