Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Utopil mladík svou matku? Počítač mu alibi neposkytl, někdo s ním manipuloval

Jan S. je obviněný z vraždy své matky.
Jan S. je obviněný z vraždy své matky.  (Autor: Foto Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: ČTK ljš - 
17. května 2016
11:43

Tvrdí, že seděl u počítače, podle znalce to ale nejde dokázat. Naopak je prý jasné, že čas v přístroji někdo přenastavil. Jan S. z Písecka tak na dobu vraždy jeho matky alibi zřejmě nemá. Hrozí mu 18 let vězení.

„Na časové údaje nalezené v počítači se nemůžeme spolehnout, protože tam došlo k manipulaci s časem," řekl soudu znalec Jaroslav Kothánek.

Zavražděnou ženu našli lidé loni 1. května. Podle Kothánka se manipulace s časem týkala období od 30. dubna do 2. května. Uživatel to podle něj mohl udělat zpětně. Podle obhajoby však nelze zpochybnit, že Sebera se 1. května před 9:00 přihlásil ke svému facebookovému účtu, jak vyplývá z údajů poskytovatele připojení k internetu. „Klidně se mohlo stát, že ten počítač byl celou tu dobu mezi 30. dubnem a 2. květnem zapnutý, ale to vzhledem k té manipulaci s časem nejde zjistit," řekl Kothánek.

Vražda sedmačtyřicetileté ženy se podle žaloby stala loni 1. května. Na louce nedaleko Myšence nalezli lidé zbitou ženu, která měla hlavu v tůňce. „Žena měla rozřezané veškeré oblečení i spodní prádlo. Při pitvě bylo jako příčina úmrtí zjištěno utonutí," uvedla při zahájení líčení soudkyně Olga Smrčková.

Nálezu mrtvé předcházelo několikahodinové hledání, do něhož se vedle policie zapojili i hasiči. Rodina začala ženu hledat poté, co se nezvykle dlouho nevracela z ranní procházky se psy. Za viníka policie i státní zástupce považují jejího syna, který bydlel v domě s rodiči a babičkou, matkou oběti.

MARTINBENES37 ( 17. května 2016 12:17 )

NÁBYTEK KOLINA, SPUSTIL NA NETU NEJVĚTŠÍ ESHOP S NÁBYTKE, MASAKR NEJVĚTŠÍ VÝBĚT, BEZKONKURENČNÍ CENY , SLEVY 50% NA VYBRANÝ SORTIMENT A BONUS, PRO DNEŠNÍ KUPUJÍCÍ DALŠÍCH 25% !! http://www.nabytekkolina.cz/kategorie-produktu/kuchyne/kuchynske-linky-260-cm/ NABYTEKKOLINA.CZ VYUŽIJTE DNEŠNÍ SLEVY NA PLNO !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání