Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vystupoval z auta, aby pomohl jiné řidičce: Mladíka smetla na Přerovsku dodávka

Autor: ČTK ljš - 
12. května 2016
09:42

Chtěl pomoci druhému a stálo ho to život. U Hustopečí nad Bečvou na Přerovsku srazila ve středu večer dodávka dvacetiletého mladíka ve chvíli, kdy vystupoval ze svého vozu. Mladík utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Policisté o rok staršího řidiče podezírají z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Nehoda se stala kolem 21:00. Dvacetiletý mladík osobního vozu zastavil u krajnice a vystupoval z vozidla. Podle záchranářů mladík zastavil, neboť chtěl pomoci jiné řidičce, která na silnici srazila přebíhající srnu.

„V tu dobu jel ve směru od obce Hustopeče nad Bečvou ve směru na Valašské Meziříčí jednadvacetiletý řidič s vozidlem Iveco a přehlédl neosvětlené vozidlo, ze kterého poškozený právě vystupoval a došlo ke střetu nejen mezi boky vozidel, ale také s uvedeným mladíkem,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 140.000 korun, alkohol u řidiče dodávky policisté vyloučili.

Podle mluvčího záchranné služby Pavla Vysloužila těsně před tragédií srazila řidička jiného vozu srnu. "Řidič protijedoucího vozu si nehody všiml, zastavil a chtěl ženě pomoci. Při přebíhání vozovky bez reflexní vesty jej ale smetl projíždějící vůz a způsobil mu rozsáhlá mnohačetná drtivá poranění," řekl Vysloužil. Záchranáři podle něj na místo dorazili během pár minut, muži ale již pomoci nedokázali.

Během tohoto měsíce jde v Olomouckém kraji již o třetí smrtelnou nehodu. Naposledy ji policisté vyšetřovali v neděli u Zábřehu na Šumpersku, kde zemřel motorkář poté, co nezvládl průjezd zatáčkou a narazil do svodidel. Na začátku minulého týdne zemřel v Dolanech na Olomoucku spolujezdec z osobního auta, které narazilo do mostku. Další dva lidé z posádky auta byli zraněni, z toho jeden těžce.

dfghjk ( 12. května 2016 14:24 )

To "neosvětlené vozidlo" je krajně podezřelé, proč by jeho řidič, když zastavil aby pomohl, zhasínal světla, přece dobře věděl, že vytváří na vozovce značné zúžení. Tipl bych, že pravý opak je pravdou, že mladík světla nechal zapnutá a kvůli tomu ho protijedoucí řidič přehlédl, když vystoupil do silnice. A reflexní vestu měl určitě v přihrádce na dveřích auta. Škoda kluka.

krtekub ( 12. května 2016 13:20 )

 Stále platí a platit bude: "Nemyslíš zaplatí."

pajato73 ( 12. května 2016 11:11 )

at se na mne nikdo nezlobi, ale co je to za vola, kdyz ma neosvetlene auto a prebiha vozovku bez jakehokoliv zabezpeceni? Skoda mladeho zivota, ale tak nejak si za to muze sam....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání