Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Amputovaná noha, zraněná záda, smrt: Motorkáři bourali po celém Česku

Autor: bru/ČTK - 
8. května 2016
20:25

Slunečná neděle vylákala ven vyznavače jedné stopy. Bohužel větší počet motorkářů na silnicích znamenal i větší počet dopravních nehod. A nešlo pouze o lehká zranění. Dva motorkáři zemřeli, další žena přišla při srážce o nohu.

U obce Smědeč na Prachaticku odpoledne havarovaly dvě motorky a automobil. Jeden motorkář utrpěl těžká zranění, druhý po převozu do českobudějovické nemocnice na následky střetu zemřel. Nehoda se stala na silnici nižší třídy číslo 122 před křižovatkou s komunikací 143. Policie odklání dopravu na objízdné trasy. ČTK o nehodě řekl mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

Havárie se stala na vozovce, která spojuje Smědeč s Netolicemi. Přesné příčiny tragické události policisté vyšetřují. „Během víkendu jsme evidovali několik nehod, v nichž často figurovali cyklisté. Je to logické s ohledem na slunečné počasí. Žádná z těchto havárií si však nevyžádala vážnější zranění,“ uvedl Doubek.

Další „smrťák“ u Zábřehu

Večer zemřel motorkář také na Šumpersku. Muž podle policie nezvládl průjezd zatáčkou a narazil do svodidel. Tragédie se odehrála v úseku mezi Leštinou a Lesnicí nedaleko Zábřehu. Silnici museli policisté kvůli vyšetřování nehody uzavřít, řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Nehoda se stala po 18:00. „Motorkář z dosud přesně nezjištěných příčin po průjezdu pravotočivou zatáčkou narazil do svodidel a při nehodě zemřel,“ uvedla policejní mluvčí. Přesné příčiny nehody a její okolnosti policisté i nadále vyšetřují.

Při nehodě motorkářka přišla o nohu

Vážným zraněním skončila dnes odpoledne srážka motorkářky s osobním autem u obce Kobylnice na Brněnsku. Motorkářka měla amputovanou nohu, řekla mluvčí brněnské policie Andrea Straková.Nehoda se stala na silnici z Kobylnice směrem na Brno asi kilometr za obcí. „Řidička motorky, která je ročník narození 1983, nezvládla zatáčku a vjela do protisměru, kde se střetla s osobním autem. Při střetu došlo k amputaci nohy nad kotníkem,“ uvedla Straková.

Další vážná nehoda motorkáře se dnes stala u Ochozu u Tišnova na Brněnsku. „V křižovatce na obci Synalov nezvládl řízení řidič motocyklu. Vyjel mimo vozovku a měl by mít vážné poranění zad, kvůli kterému musel na místo přiletět i záchranářský vrtulník,“ dodala Straková.

Dopravní nehoda dvou motorek v nedělních odpoledních hodinách se vodehrála i mezi Srbskem a odbočkou na Bubovice. Zranění utrpěli čtyři účastníci střetu. Dva pacienty se zraněním transportovala do motolské nemocnice posádka Trans Hospitalu Plus s lékařem, jednoho posádka středočeské záchranky z Berouna převezla také k dalšímu ošetření do nemocnice a jeden zůstal po ošetření na místě události. Policie šetří celou příčinu nehody.

............ ( 9. května 2016 00:07 )

A Noční vlci z Ruska na americkÿch motorkách jsou nejvtipnèjší. Vypadají jak šviháci lázeñskÿ pred 30ti lety , čouhá jim sláma z bot

bizon_pepa ( 8. května 2016 21:39 )

Jj, tak jsem proti ním jel. Ještě by mě zajímalo, jestli mezi nimi byl největší motorkář ze všech, drsný muž a komik Foldyna.

Zobrazit celou diskusi