Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dům, kde žil vrah knihovnice, je na prodej: Koupíte ho za necelých 12 milionů

Autor: zb - 
5. května 2016
05:00

Loni zabil v Horní Bříze na severu Plzeňska knihovnici Hanu B. (+27). Dům v Plzni, kde vrah Vlastislav A. (30) vyrůstal a žil s rodiči a příbuznými, je teď na prodej za necelých 12 miliónů Kč.

Rodiče a rodina jeho strýce teď nemovitost nabízejí přes realitní kancelář za 11 800 000 korun. Dům se nachází v městské části Doudlevce v ulici svažující se k řece Radbuze. Moc místních starousedlíků už tady nežije. Ti, co zůstávají, si ale vraha Vlastislava A. pamatují.

„Už od malička byl zvláštní. Na první pohled bylo vidět, že není normální. Asi trpěl bludy. Byl jiný než ostatní kluci. Jednou si troufl i na svou babičku. Byli tady policajti. Prý jí chtěl něco udělat. Jednou počmáral i zdi domů a byl mezi nimi i ten můj,“ uvedl jeden ze sousedů. O tom, že dům se prodává, senior nic nevěděl.

Nemovitost má dvě patra. Dole jsou prostory vhodné pro zřízení kanceláří a nahoře tři samostatné byty, dva 2+1 a jeden 1+1. Dům má i garáž propojenou s dílnou s vjezdem na menší zahradu. Vlastislav A. v domě žil s rodiči, sestrou a rodinou strýce. Rodiče si před lety postavili nový rodinný domek na jihu Plzeňska a z plzeňského domu se odstěhovali. Vlastislav A. tady ještě nějaký čas žil a nakonec skončil na ubytovně v Horní Bříze, kde loni zavraždil knihovnici.

Vrah je zavřený v léčebně

Vlastislav A. (30) loni v květnu zavraždil Hanu B. (+27). Ubodal jí v knihovně nožem. U soudu, který letos v únoru projednával, zda Vlastislav A. skončí v detenci, řekl, že čin spáchala Lucie usídlená v jeho hlavě. Soud ho pak poslal do detence. Vrchní soud v Praze teď detenci zrušil a vrátil případ k projednání zpět do Plzně. Vlastislav A. je teď nedobrovolně zavřený v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech u Plzně, kde čeká na opětovné soudní rozhodnutí o detenci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání