Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český pes hlídal v Makedonii uprchlíky: Uštkl ho had!

Autor: ljš - 
3. května 2016
09:58

Pomáhal českým policistům dohlížet na pořádek v uprchlických táborech. Málem při tom ale přišel o život. Služebního psa Adebayora totiž uštkl během mise had. Díky péči veterinářů se ale postupně zotavuje.

„Ve středu 27. dubna odpoledne byl pes během patroly v okolí obce Davidovo napaden jedovatým hadem, jehož jed ho ihned paralyzoval. Po rychlém převozu k veterinárnímu ošetření mu bylo podáno hadí sérum, které mu zachránilo život," vysvětlila okolnosti Adeho zranění policejní mluvčí Jana Macalíková.

Ošetřovatelé pak využili toho, že vojenský speciál v pátek převážel skupinu českých policistů na řecký ostrov Lesbos, a dojednali, aby letadlo na zpáteční cestě pejska i s jeho psovodem ve Skopje vyzvedl.

„Z Prahy se Ade přesunul do vojenského veterinárního zařízení v Hlučíně, kde má zajištěnu špičkovou veterinární péči," dodala mluvčí.

Psího hrdinu tam přijel navštívit i policejní prezident Tomáš Tuhý. „Policejní kynologie je velmi důležitou součástí policejní práce a nasazení služebních psů v zahraničí se velmi osvědčilo. Věřím, že se Ade již brzy plně zotaví a vrátí se do služby. Veterinárním lékařům jsem osobně poděkoval za nadstandardní péči, kterou našemu svěřenci poskytují,“ řekl Tuhý.

naidka ( 3. května 2016 17:24 )

Tak nějak jsem to myslela.

naidka ( 3. května 2016 11:38 )

O tom žádná, pesane.

naidka ( 3. května 2016 11:35 )

Tak ať jim hranice hlídají hadi a netahají tam naše psy.

andorea ( 3. května 2016 11:16 )

Ať jsi brzo zase fit, hafane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání