Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Tragický den na kolejích: Tři mrtví pod koly vlaků během jednoho dopoledne

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk – Marek Pátek Pavel Machan, archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
26. dubna 2016
12:36

Tři mrtví během pár hodin – taková je úterní statistika střetů vlaku s člověkem. Tragicky skončily nehody v Hradci Králové, v Praze a v Kolíně.

K první nehodě došlo v úterý kolem šesté ranní v Hradci Králové mezi zastávkami Hlavní nádraží a Slezské Předměstí. Osobní vlak zde srazil a usmrtil člověka. Sražený, zřejmě jde o muže, zemřel na místě. Podle policie šlo s největší pravděpodobností o sebevraždu. Vlak člověka srazil u železničního mostu přes Labe nedaleko podniku Rubena. Policie při zjišťování okolností nehody nasadila i potápěče. 

 

Druhé neštěstí se odehrálo nedaleko železniční zastávky Strašnice. Mezinárodní rychlík jedoucí z pražského nádraží Holešovice do rakouského Lince tu srazil člověka, který se pohyboval v kolejišti. Dvaatřicetiletý muž, který se pohyboval v místě veřejnosti nepřístupném, srážku nepřežil.

 

„Utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým podlehl ještě před příjezdem zdravotníků,“ doplnila mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Nehodu nyní vyšetřují policisté.

 

Provoz vlaků byl omezen i v železničním koridoru mezi Prahou a Českou Třebovou. Na okraji Kolína se rychlík střetl s člověkem. „V 11:09 se expres z Prahy do Žiliny střetl u Kolína s osobou. Provoz je přerušen po jedné traťové koleji,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

 

Vlaky jezdí podle mluvčího po jedné traťové koleji. Podle webu Českých drah omezení potrvá asi do 13:30, dálkové vlaky pojedou odklonem. Po trati jezdí například pendolina a mezinárodní spoje na Slovensko, do Maďarska či Polska.

zamlzena ( 18. října 2016 18:19 )

Slabí jedinci, každý má bojovat proti šlendrijánu a nepřízni jakéhokoliv druhu, ne si lehat jednoduše na koleje. Už proto, že ho vypiplala nějaká máma, která bude mít v srdci bolest, někdy již navždycky.

petrusaa ( 26. dubna 2016 13:04 )

Pravda a láska vítězí,natolik,že se lidé chtějí dostat do nebe kvapem,valem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání