Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bylo to normální miminko: Tomáš Pustina začal závratně růst až ve 14 letech

Autor: dce, čad - 
12. dubna 2016
20:21

Největší Čech Tomáš Pustina (†38) byl až do 14 let úplně normální kluk. Jenže pak přišel úraz na kole a Tomáš vyrostl na závratných 224 centimetrů. Vleklé problémy s výškou a zdravím ale vyčerpaly jeho organismus natolik, že mladý muž o víkendu zemřel.

Tomáš se v roce 1977 narodil jako zdravé dítě. „Bylo to krásné miminko. Měřil 50 centimetrů a vážil 3,2 kilogramu,“ vyprávěla o Tomášovi jeho milující maminka Alena. 

„Asi do čtrnácti let to byl úplně normální kluk. Růst začal až později,“ vzpomíná na Tomáše soused Josef Semerád. Osudnou se čtrnáctiletému Tomášovi stala bouračka na kole. Tehdy došlo k nadprodukci růstového hormonu, která byla zapříčiněna právě tímto úrazem.

A Tomáš začal růst... Vytáhl se až na 224 centimetrů a stal se tak největším Čechem – s tímto titulem se zapsal i do české knihy rekordů. Jenže daní za výšku byly značné zdravotní obtíže – měl problémy se zuby, s kyčlemi a trpěl i bércovými vředy.

Celkově vytížený organismus už ten nátlak nevydržel. Tomáš zemřel v noci ze soboty na neděli. Přivolaný lékař mohl ráno už pouze konstatovat smrt. „Zemřel ve spánku. V klidu! Pravděpodobně mu vypovědělo službu srdíčko,“ uvedla Tomášova sestra Iveta Žáčková.

clarabella ( 12. dubna 2016 20:28 )

 Jste odporný hyeny. Je mi z vas na zvraceni. Za zivota jste pro nej nic neudělali a ted na nem parazitujete. Nechte ho odpočívat v pokoji!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání